Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-11-2012

Tikšanās laikā ar Polijas prezidentu B. Komorovski Daugavpils Domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova prezentēja visu Latgales reģionu (video)


23. novembrī Latviju apmeklēja Polijas prezidents Bronislavs Komorovskis. Kopā ar viņu uz Latviju atbraukuši bija arī Polijas uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pastāstīja, ka notika arī Biznesa forums, kuru atklāja Latvijas un Polijas prezidenti.  Žannai Kulakovai bija tas gods prezentēt Daugavpili un visu Latgales reģionu.

Vēl viens nozīmīgs notikums – tika parakstīts paziņojums par sarunām starp Mazpolijas vojevodistes, Varmijas- Mazovijas vojevodistes pārstāvjiem un Latgales reģiona pārstāvjiem. No Latgales pašvaldībām dokumentu parakstīja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Dokumentu parakstīja no Latvijas puses arī Latgales plānošanas reģiona  attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks Aldis Adamovičs, no Polijas puses Varmijas-Mazūrijas vojevodistes maršals Jaceks Protas un Mazpolijas vojevodistes maršala vietnieks Voiceks Kozaks.

Parakstītais Paziņojums nosaka, ka puses izteikušas gribu uzsākt sadarbību starp Varmijas-Mazūrijas un Mazpolijas vojevodistēm Polijas Republikā un Latgales plānošanas reģionu Latvijas Republikā.

Sadarbības jomas:

Atbalsts uzņēmējdarbībai, ekonomiskā sadarbība, reģionālā attīstība, izglītība, tūrisms, kultūra un sadarbība pašvaldību līmenī.

Žanna Kulakova: „Dalība šādā lielā pasākumā un šī dokumenta parakstīšana ir vēl viens apliecinājums, ka Latgales attīstības plāns darbojas un valdība ir ieinteresēta Latgales reģiona attīstībā”.

Kulakovas kundze uzsvēra, ka sadarbība īpaši svarīga ir tieši Daugavpilij, jo pilsētā ir lielākā poļu kopiena, tiek rūpīgi glabātas poļu tautas tradīcijas, mācīta poļu valoda. Šī sadarbība noteikti veicinās arī Daugavpils poļu kopienas aktivitātes.

Video

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ