Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

16-11-2012

Latgalē „Pieslēdzies, Latvija!” ietvaros datorprasmes apguvuši 587 seniori


Latgalē Lattelecom sociālās atbildības projekta „Pieslēdzies, Latvija!” ietvaros datorprasmes apguvuši 587 seniori, kas ir gandrīz 10% no kopējā „Pieslēdzies, Latvija!” apmācīto skaita visā Latvijā. Kopumā projektā iesaistījušies vairāk nekā 90 skolotāju, apmācot sešus tūkstošus senioru visā Latvijas teritorijā.

Bezmaksas datorapmācības kursus Latgalē organizēja 12 skolas un apmācību punkti 8 novados - Daugavpils 3.vidusskola, Daugavpils 12.vidusskola, Rēzeknes 5.vidusskola, Aknīstes vidusskola, Ludzas pilsētas ģimnāzija, Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskola, Dekšāru pamatskola, Dagdas vidusskola, Dagdas vidusskola, Kārsavas vidusskola, Rēzeknes Pensionāru sociālo pakalpojumu centrs / Dienas centrs, kā arī Līvānu Pensionāru biedrība.

Pateicībā par ieguldīto laiku, darbu un entuziasmu senioru apmācībā, 12.novembrī Daugavpilī notika projekta „Pieslēdzies, Latvija!” Latgales noslēguma pasākums. Atklāšanas uzrunā projekta pārstāvis, Lattelecom Latgales nodaļas vadītājs Valdis Grabovskis atzina: „Šī senioru grupa ir viszinātkārākie, kuri vēlas apgūt to, ko zina jaunākās paaudzes, lai varētu ar tām saprasties vienā valodā. Es tiešām lepojos ar to, ka šajā reģionā iesaistījās tik daudzi skolotāji un apmācīti gandrīz 600 senioru!”

Savukārt Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pateicās projekta realizētājiem un idejas autoriem par ieguldījumu senioru apmācībā un sociālās spriedzes mazināšanā: „Atbalsts pensionāriem ir Daugavpils prioritāte, turklāt šis gads ir aizvadīts pensionāru zīmē, jo par ieguldīto ir saņemta publiska atzinība – konkursā „Eiropas Gada pašvaldība 2012” tieši Daugavpilij ir piešķirta nominācija „Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā”. Ceru, ka šādu projektu būs vairāk un ka Lattelecom šo projektu turpinās arī nākamgad, jo mūsu cilvēkiem tas ir nepieciešams,” uzsvēra Daugavpils domes priekšsēdētāja.

Visi skolotāji, kas apmācījuši ap 70 senioru, par ieguldīto darbu saņēma portatīvos datorus. Savukārt skolu direktoriem un projektā iesaistītajām pašvaldībām tika pasniegti Lattelecom pateicības raksti. Godināto skolotāju vidū bija:

  • Irina Ņevedomska (Daugavpils 3.vidusskola);
  • Ilmārs Zučiks (Daugavpils 12.vidusskola);
  • Arvīds Vincevičs (Rēzeknes 5.vidusskola);
  • Līga Mažeika (Aknīstes vidusskola);
  • Andris Loss (Ludzas pilsētas ģimnāzija);
  • Klavdija Zarāne (Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskola);
  • Ilze Valeniece (Dekšāru pamatskola);
  • Anna Krilova (Dagdas vidusskola);
  • Aelita Mūrniece (Nautrēnu vidusskola);
  • Edgars Puksts (Kārsavas vidusskola)

 

Lattelecom projekts „Pieslēdzies, Latvija!” tiek īstenota kopš 2008.gada. No 2011.gada projekta fokuss tika virzīts uz senioru datorprasmju celšanu, apmācot 1500 seniorus visā Latvijas teritorijā. Savukārt šogad apmācīts četras reizes lielāks senioru skaits. Sasniegtais rezultāts apliecina, ka Lattelecom izveidotā apmācību sistēma ir ļoti pieprasīta gan senioru izglītošanai un prasmju attīstīšanai, gan arī pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku socializēšanai. Tāpēc nākamo sešu gadu laikā līdz Latvijas Republikas simtajai gadadienai Lattelecom plāno apmācīt līdz 30 tūkstošiem senioru.

Bezmaksas datorapmācības tiek piedāvātas cilvēkiem pēc 50 gadu vecuma. Mācības no maija līdz novembrim noritēja skolu datorklasēs līdz 14 dalībniekiem grupā un ilga trīs dienas, apmācībām veltot četras mācību stundas ik dienu. Senioriem tika nodrošinātas bezmaksas mācību grāmatas, kā arī turpmākai zināšanu apguvei ikvienam ir pieejama datorskola „Mācies pats!” interneta vietnē www.piesledzieslatvija.lv.

 

Lattelecom sociālās atbildības iniciatīva norisinās ar Labklājības ministrijas, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. Projekts „Pieslēdzies, Latvija!” ir ieguvis „Zviedrijas Biznesa gada balvu 2012” kategorijā „Korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva” un iekļauts Eiropas gada aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei iniciatīvās.

 

Līga Bite

Lattelecom Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja

Tālruņi: 67055740, 29109944

liga.bite@lattelecom.lv

www.lattelecom.lv

www.piesledzieslatvija.lv




Atpakaļ