Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-11-2012

Par ielu nosaukumu, ēku numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību


2012. gada 08. novembrī  Daugavpils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par Daugavpils pilsētas saistošo noteikumu nr. 22 " Ielu nosaukumu, ēku un telpu grupu numerācijas norādes plākšņu izvietošanas kārtība Daugavpils pilsētā" (turpmāk – saistošie noteikumi) apstiprināšanu.

Saistošie noteikumi nosaka ielu nosaukumu, ēku un telpu grupu numerācijas norāžu dizainu un to izvietošanas kārtību Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī personas, kas izvieto un uztur kārtībā norādes plāksnes.

Līdz ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos tiks atzīti par spēku zaudējušiem Daugavpils pilsētas domes 2003. gada 27. marta saistošie noteikumi Nr. 1 "Daugavpils pilsētas ielu un laukumu nosaukumu, ēku un dzīvokļu norādes kārtība”.

Noteikumi nosaka ielu nosaukumu, ēku un telpu grupu numerācijas norādes plākšņu dizainu un izvietošanas kārtību Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā.

Norādes plāksnē ietvertajai informācijai jābūt valsts valodā un jāatbilst Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrētajām ziņām. Ielu nosaukumu un ēku numerācijas norādes plāksnēm ir jābūt labā tehniskā un vizuālā stāvoklī ar skaidri salasāmiem uzrakstiem.

Ielu nosaukumu, ēku numerācijas norādes plāksnes norādes plāksnes jāizstrādā saskaņā ar vienu no saistošo noteikumu paraugiem.

Nepieciešamības gadījumā saskaņojot ar Departamentu var mainīt plāksnes izmērus

 

Par norādes plākšņu izvietošanu un uzturēšanu atbilstoši šiem noteikumiem ir atbildīgs ēkas īpašnieks vai tiesiskais valdītājs, vai dzīvokļu īpašnieku sabiedrības valde, ja ir  izveidota dzīvokļu īpašnieku biedrība, vai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldnieks, ja daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības nav pārņemtas.

 

 

Pilsētplānošanas un būvniecības departaments

 




Atpakaļ