Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-11-2012

Daugavpilī notiks diskusija par cilvēku tirdzniecību


Lai informētu pašvaldību darbiniekus par iespējām sniegt palīdzību cilvēku tirdzniecības upuriem un izstrādāt rīcības plānu palīdzības sniegšanai vietējā reģionālajā līmenī, 6. novembrī plkst. 10:00, Daugavpils Sociālo lietu pārvaldē, Vienības ielā 8, notiks biedrības „Patvērums „Drošā māja”” rīkota apaļā galda diskusija.

LaipniaicinātipiedalītiesDaugavpilspašvaldībasdarbinieki! Pieteikšanāspie projekta koordinatores Gunta Vīksnes pa tālruni 29180450 vai 64898343.

Lai brīdinātu iedzīvotājus par cilvēku tirdzniecības iespējamajiem riskiem, 2012. gada augustā, biedrība „Patvērums „Drošā māja”” sadarbībā ar Philip Morris International un EuroAWK uzsāka informatīvo kampaņu „Pārdota brīvība”, kuras ietvaros sabiedrība tiek uzrunāta ar vides reklāmas palīdzību piecās Latvijas lielākajās pilsētās - Rīgā, Rēzeknē, Valmierā, Liepājā un Daugavpilī. Projekta mērķis ir mazināt arvien pieaugošo cilvēku tirdzniecību un sniegt konsultācijas iedzīvotājiem par cilvēku tirdzniecības riskiem, iesaistot jautājuma risināšanā arī vairākas pašvaldības. Oktobrī šādas diskusijas tika novadītas Rīgas un Rēzeknes pašvaldībās. Nākamās plānotas novembrī – Valmierā un Liepājā.

Vairāk informācijas: http://patverums-dm.lv/new.php?lang=lv&id=1&n_id=216

 

Par biedrību „Patvērums „Drošā māja””

Biedrība „Patvērums „Drošā māja”” ir dibināta 2007. gada 6. augustā ar mērķi attīstīt atbalsta pakalpojumus cilvēku tirdzniecībā cietušām personām un legālajiem imigrantiem, nodrošinot tiesības saņemt atbilstošu palīdzību un aizstāvību; veicinot cilvēku tirdzniecībā cietušo personu rehabilitāciju un reintegrāciju sabiedrībā; nodrošinot atbalsta pakalpojumus legālajiem imigrantiem, veidojot interaktīvas apmācības formas un attīstot sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām, sabiedriskajām un kristīgajām organizācijām Latvijā un pasaulē.  2010.gada septembrī biedrība saņēma sabiedriskā labuma statusu. 2010. gadā „Patvērums „Drošā māja”” saņēma Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pateicību par nozīmīgu darbu cilvēku tirdzniecības novēršanā un apkarošanā.

2011. gadā biedrībai pasniegta ASV vēstniecības Latvijā godalga „Par inovatīvu darbu sabiedrības labā” un piešķirta Sabiedrības integrācijas fonda veicināšanas balva par sociālās jomas problemātikas aktualizēšanu sabiedrībā un ieguldījumu darbā ar patvēruma meklētājiem un bēgļiem. 2012. gadā biedrība saņēma ASV vēstniecības Latvijā nomināciju „Pretcilvēktirdzniecības varonis”.

„Patvērums "Drošā māja"" aktualizē sociālās jomas problemātiku sabiedrībā un masu medijos, darbojas kā aktīvs partneris citām nevalstiskām organizācijām, valstij un pašvaldībām.
Biedrība ir Latvijas Pilsoniskās alianses biedrs un darbojas Latvijas Sieviešu organizāciju sadarbības tīkla ietvaros.

Vairāk informācijas www.patverums-dm.lv.

 




Atpakaļ