Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-10-2012

LLPA tikās ar ekonomikas ministru D.Pavļutu


31. oktobrī, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedri, lielo pilsētu pašvaldību vadītāji, tikās ar ekonomikas ministru Danielu Pavļutu. 

Nozīmīgākais darba kārtības jautājums ir par Ekonomikas ministrijas virzītajiem tiesību aktu projektiem „Grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā” un „Publisko personu kapitālsabiedrību un kapitāla daļu pārvaldības likums”.  LLPA ir izteikusi Ekonomikas ministrijai savus iebildumus par minētajiem likumprojektiem kurus pārrunās tikšanās laikā ar ekonomikas ministru.

„Mēs uzskatām tos par nepārdomāti un sasteigti izstrādātajiem likumprojektiem, tāpēc to tālāka virzība nebūtu atbalstāma. Ministru kabineta apstiprinātā Valsts kapitāla daļu pārvaldības koncepcija noteic, ka koncepcija risina tikai valsts kapitāla daļu pārvaldības pilnveidošanu, savukārt pašvaldību kapitāla daļu pārvaldības jautājumi netiek vērtēti, tādēļ likumprojekta normas imperatīvi nav un nevar tikt attiecinātas uz pašvaldībām - labākajā gadījumā tām var būt rekomendējošs raksturs”, skaidro Māris Kučinskis, LLPA izpilddirektora vietnieks. 

 

Tikšanās darba kārtība:

  1. Nacionālā industriālā politika – ekonomikas izrāviena pamats;
  2. Ekonomikas ministrijas virzītie tiesību aktu projekti, kas paredz jaunus konceptuālus uzstādījumus publisko personu komercdarbībai, un iespējamā sadarbība, strādājot pie risinājumiem veiksmīgas komercdarbības nodrošināšanai pašvaldībās;

 

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

 

Papildus informācijai:

 

Aija Mazitāne, LLPA izpilddirektora asistente

Tālr. + 371 67223515

E-pasts: llpa@llpa.lv

 

Dagnija Dižbite, mediju attiecību konsultante

Tālr. + 371 29295837

E-pasts: Dagnija.dizbite@mrsgrupa.lv




Atpakaļ