Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-10-2012

Daugavpilī apspriež Baltijas jūras baseina ekoloģijas jautājumus


23.oktobrī, plkst. 9:00-17:00 Daugavpilī, Daugavpils pilsētas domē notiek starptautiskais seminārs "Par notekūdeņu dūņu apstrādes tehnoloģijām". Seminārs organizēts Baltijas jūras reģiona transnacionālās sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projekta "Par Baltijas jūras eitrofikācijas samazināšanu šodien"(PRESTO) ietvaros. Semināra dalībniekus sveica Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Domes priekšsēdētaja uzsvēra, ka ekoloģijai ir liela nozīme, bet lai panāktu rezultātu ir jāpieliek pūles visiem. Žanna Kulakova izteica lielu lepnumu par uzņēmuma „Daugavpils ūdens” aktivitātēm šajā jomā. Pateicoties uzņēmuma realizētajiem projektiem daugavpilieši ar lepnumu var teikt- mūsu krānos tek vistīrākais ūdens. Tā patiešām arī ir. To atzīst eksperti.

„Daugavpils ūdens” realizētie projekti deva arī otru svarīgu labumu- tīrus notekūdeņus, kas nepiesārņo apkārtējo vidi, nepiesārņo Daugavu un uz jūru neplūst netīrumi.

Klātesošos uzrunāja arī Baltkrievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks. Viņš uzsvēra, ka mūsu valstis vieno arī ekoloģijas jautājumi, jo mums ir kopīga upe un tā ir Daugava, kas tek arī caur Daugavpili.

Baltkrievijai ir svarīgi, lai būtu tīrs arī Baltijas jūras baseins. Lai arī Baltkrievija nav pie jūras, tomēr Baltkrievijas iedzīvotāji atpūšas Jūrmalā, kur ir Baltkrievijas sanatorija, kā arī Palangā (Lietuva). Viņš novelēja veiksmīgu darbu un jaunus risinājumus ekoloģijas jomā.

Semināra darbā piedalās pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Vācijas, Baltkrievijas, Krievijas.

Dati par projektu www.prestobalticsea.eu

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka




Atpakaļ