Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-10-2012

Parakstīta vienošanās par Eiropas Savienības fonda projekta “Daugavas ielas rekonstrukcija Daugavpils pilsētā ” īstenošanu


Š.g. 1.oktobrī, Rīgā, Satiksmes ministrijā starp Satiksmes ministriju un Daugavpils pilsētas domi tika parakstīta Vienošanās par Eiropas Savienības fonda projekta “Daugavas ielas rekonstrukcija Daugavpils pilsētā” Nr.3DP/3.2.1.2.0./12/APIA/SM/002 īstenošanu. Projekts tiks īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas “Infrastruktūra un pakalpojumi” prioritātes “Teritoriju pieejamības un sasniedzamības attīstība” 3.2.1.2. aktivitātes “Tranzītielu sakārtošana pilsētu teritorijās” ietvaros.

Vienošanās paredz īstenot rekonstrukcijas projektu līdz 2014.gada beigām. Projekta kopējās izmaksas sastāda LVL 3 207 624,91. No tām Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) līdzfinansē 80% - LVL 2  257 133,40 , valsts budžeta dotācija ir 3% - LVL 79 623,67, bet pašvaldības līdzfinansējums ir 17 % - LVL 486 777,33. 

Šī projekta tehnisko izstrādi veica Personu grupa:  SIA „Vertex projekti” un SIA „SKA projekts” , ar kuriem 2011.gada 16.decembrī tika noslēgts līgums par tehniskā projekta izstrādi un tālāko autoruzraudzības veikšanu. Š.g. oktobra beigās ir uzsākta atlāta iepirkuma procedūra par būvdarbiem.

Projekta “Daugavas ielas rekonstrukcija Daugavpils pilsētā” mērķis ir panākt optimālu satiksmes drošības līmeni, uzlabojot transporta kustības organizāciju, koriģējot ielas šķērsprofilu, kā arī, nodrošinot komfortablu autobraucēju, gājēju un velobraucēju pārvietošanos. Projekta ietvaros rekonstruējamā iela ir pilsētas tranzīta iela, kas ir iekļauta valsts galveno  un reģionālo autoceļu maršrutos, tā ir autoceļa P67 posms Daugavpils pilsētas teritorijā no Vienības tilta līdz Daugavas un Vaļņu ielas krustojumam. Šajā tranzītmaršrutā atrodas Vienības tilts pāri Daugavai un tilts pāri Šūņupei.

 

 

Papildus informācija:

Aivars Pudāns

Daugavpils pilsētas domes

Komunālās saimniecības nodaļas vadītājs

Tālr.: 654 76 314

 

Informāciju sagatavoja:

Lauris Pēterāns

Daugavpils pilsētas domes

Komunālās saimniecības nodaļas Projektu asistents

Tālr.: 654 76 324

e-pasts: lauris.peterans@daugavpils.lv

 




Atpakaļ