Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-10-2012

Arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis: „ Par Daugavpili ir ļoti mīļš, sirsnīgs iespaids”


21.- 22. oktobrī Daugavpilī uzturējās Latvijas Evanģēliski Luteriskās baznīcas ārpus Latvijas arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis. 22. oktobrī Domē augsto viesi uzņēma Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Rozīša kungs pastāstīja, ka 21. oktobrī Daugavpilī viņam bija daudz tikšanos, gan luterāņu draudzē, gan ar citu konfesiju garīdzniekiem, viņš arī paspēja apskatīt pilsētu, bija cietoksnī. Viņš Daugavpilī nav bijis vairāk kā divdesmit gadus.  Patīkami mainījusies ir pilsēta, visas tikšanās bija sirsnīgas, atvērtas un par pilsētu ir vislabākie iespaidi.

Lai dotu precīzāku un pilnāku ieskatu Daugavpils šodienā Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova demonstrēja prezentāciju par pilsētu. Stāstīja gan par vēsturi, gan izglītību, sadraudzības pilsētām, ekonomiku un pašvaldības centieniem attīstīt uzņēmējdarbību un piesaistīt investīcijas.

Žanna Kulakova uzvēra, ka uzņēmējdarbība ir nodokļi, jaunas darbavietas, tātad, visas pilsētas attīstība. Viņa stāstīja arī par pilsētas infrastruktūras modernizācijas projektiem, jo uzskata, ka tas ir cieši saistīts ar uzņēmējdarbības attīstību. Rozīša kungs ieinteresējās par Rotko centra projektu, jo pats ir redzējis Rotko darbu oriģinālus mākslas muzejos.

Rozīša kungs ir dzirdējis par Daugavpils lidostu, tāpēc jautāja par šī projekta likteni. Žanna Kulakova paskaidroja, ka lidlauks jau strādā, tas ir sertificēts, bet šobrīd darbs notiek pie starptautiskas lidostas izveides. Šobrīd visi spēki atvelēti darbam ar valdību, lai piesaistītu valsts finansējumu.

Elmārs Ernsts Rozītis atzina, ka patīkami redzēt, ka pilsēta iet uz augšu, ka tik daudz izdarīts. Viņš ir izteica gandarījumu, ka prezentācijā redzētais sasaucas ar svētdien redzēto un dzirdēto. Visnotaļ pozitīvu iespaidu ir atstājusi Daugavpils.

Pēc pilsētas prezentācijas Rozīša kungs pastāstīja par savu darbību, ka tālākās draudzes darbojas Ziemeļamerikā, Dienvidamerika, Austrālijā. Notiek cieša sadarbība ar Latvijas vēstniecībām, informācijas apmaiņa. Rozīša kungs uzsvēra, ka viņu mērķis nav tikai saglabāt nacionālo identitāti, bet paņemt visu labāko no citiem, jo pozitīvais ir daudzveidībā, attīstība ir daudzveidībā. Baznīcas uzdevums ir sniegt arī garīgo mājvietu no Latvijas prom aizbraukušajiem.

Žanna Kulakova atzīmēja, ka Daugavpils pašvaldībai ir izveidojusies ļoti cieša sadarbība ar Daugavpils Ev. Luterisko baznīcu, tāpēc, izmantojot izdevību, pateicās bīskapam Alpes kungam par ieinteresētību pilsētas dzīvē, atbalstu Daugavpils Domei.

Tikšanās noslēgumā Domes priekšsēdētājai bija vēlēts  spēks iecerētā realizācijai un arhibīskaps Elmārs Ernsts Rozītis deva savu svētību Daugavpils mēram un pilsētai.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka

 




Atpakaļ