Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-10-2012

Sociālo lietu pārvaldes starpinstitucionālā sadarbība ar Daugavpils pašvaldības policiju


Daugavpilspašvaldības policijas darbinieki jau ilgus gadus strādā kā sadarbības partneri ar Sociālo lietu pārvaldes darbiniekiem.

25.09.2012. pēcDaugavpilspilsētas domes Pašvaldības policijas  priekšnieka Vladimira Gudakovska kunga ielūguma notika kārtējā darba grupas sēde, kurā piedalījās Sociālo lietu pārvaldes un Pašvaldības policijas darbinieki. Sadarbības ietvaros tika apspriests jautājums ”Detoksikācijas palātas darbs”, kur tika risināti starpinstitucionālās sadarbības jautājumi un apspriestas kopējas problēmas.

Viena no Daugavpils pilsētas problēmām ir personas, kuras alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu lietošanas rezultātā zaudējušas spēju patstāvīgi pārvietoties vai orientēties, vai var nodarīt kaitējumu apkārtējiem cilvēkiem vai pašas sev. Lai atrisinātu doto problēmu, Daugavpils pilsētā tika izveidota Detoksikācijas palāta pie SIA “Daugavpils narkoloģiskās slimnīcas”.

        Pamatojoties uz likumdošanas normatīvajiem aktiem un noslēgto līgumu starp Daugavpils pilsētas domi un SIA „Daugavpils reģionālo slimnīcu”, notiek iestāžu sadarbība. Pilsētas dome koordinē sadarbību un apmaksā pacientiem sniegtos medicīniskos pakalpojumus.

                       Daugavpilspilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes darbinieki nepieciešamības gadījumā sniedz sociālo un psihosociālo palīdzību personām, kuras nogādātas uz Detoksikācijas palātu. Ir gadījumi, kad klientiem pēc izrakstīšanas no slimnīcas nav ko uzvilkt un nav jumta zem galvas.           Šajos gadījumos mēs nodrošinām cilvēkus ar nepieciešamo apģērbu un apaviem, nepieciešamības gadījumā piedāvājam arī iespēju saņemt sociālo pakalpojumu Nakts vai Sociālā patversmē, sniedzam klientiem morālo atbalstu. Problēmas risināšanas gaitā Sociālo lietu pārvaldes sociālie darbinieki aktīvi sadarbojas ar Daugavpils pašvaldības policijas darbiniekiem un Daugavpils reģionālās slimnīcas narkoloģijas nodaļas medicīnisko personālu, palīdzot viens otrām labākā rezultāta sasniegšanai.

Sociālo pakalpojumu nodaļa pilngadīgām personām strādā ar personām, kurām ir atkarības  problēmas.Personas ar atkarības problēmām, ja tām ir piešķirts trūcīgas personas statuss saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kāda persona atzīstama par trūcīgu, var saņemt Ls 60.00 (28.01.2010. saistošie noteikumi Nr.4”Atbalsts mazaisargātām personām” p.p15.7.,16.2.)

 Kā arī palīdzam klientiem kļut patstāvīgākam, novērst atkarību, stiprināt ģimenes attiecības un atjaunot indivīdu, ģimeņu, grupu un kopienu sociālo funkcionēšanu.

Sociālajiem darbiniekiem ir iespēja palīdzēt cilvēkiem ar narkotiku, alkohola, azartspēļu un citām atkarībām saņemt bezmaksas rehabilitācijas pakalpojumus.

Nepieciešamības gadījumā var griezties Sociālo lietu pārvaldes  Sociālo pakalpojumu nodaļā pilngadīgām personām Vienības ielā 8, 13.kabinetā vai uzzvanot pa tel.654-40931.




Atpakaļ