Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-10-2012

Daugavpilī sākusies Arhitektūras diena


5. oktobrī  Starptautiskā Arhitektu savienības izsludinātajā starptautiskās arhitektūras dienā, kas šogad noris ar devīzi „Arhitekti ir pilsētas pārveidotāji” kopā ar Latvijas Arhitektu savienību un Daugavpils pilsētas domi organizē arhitektūras dienu Daugavpilī. Tās ietvaros norit starptautiska konference par tēmu „Publiskās ārtelpas attīstības tendences Baltijā pēdējos divdesmit gados”. Konferences dalībniekus uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Ž. Kulakova: „Katram no mums ir svarīgi dzīvot, atrasties sakārtotā , modernā un komfortablā vidē.  To pašu var teikt par pilsētvidi- arhitektūru. Arhitektu, būvnieku, projektētāju  darbam ir milzīga nozīme. 

Arī daugavpilieši vēlas savu pilsētu pilnveidot un mēs to arī darām. Tāpēc šodien dalīsimies savā pieredzē, rādīsim, ko esam izdarījuši un arī to, kāds arhitektūras mantojums ir Daugavpilī.

Daugavpilij ir ar ko lepoties, bet apzināmies, ka arī citu pilsētu pieredze mums ir svarīga. Ceru, ka šodien uzzinātais un redzētais būs vērtīgs jūsu turpmākajā darbā.”

Žanna Kulakova novēlēja konferences dalībniekiem veiksmīgu darbu un pozitīvus iespaidus Daugavpilī!

Pēc Domes priekšsēdētājas uzrunas Daugavpili prezentēja pilsētas galvenā arhitekte Inga Ancāne. Viesiem bija sagatavota video prezentācija par pilsētas vēsturi, vizuālo tēlu un sasniegumiem arhitektūrā.

Konferencē reģistrējušies pāri 120 dalībniekiem. Arhitektu dienā Daugavpilī piedalās arī Igaunijas, Lietuvas un Polijas arhitektu savienību pārstāvji, kuri arī dalās savā pieredzē par pilsētu publisko ārtelpu.

 Arhitektu dienas ietvaros notiks arī pēdējā gada labāko Baltijas valstu arhitektūras augstskolu labāko diplomdarbu prezentācijas. Studentu prezentētos darbus vērtēs starptautiska žūrija. Par labāko Baltijā atzītā darba izstrādātājs saņems  balvu. Šī ir pirmā reize, kad tiek rīkots šāds pasākums. Arhitektūras dienas ietvaros Daugavpils pilsētas domes telpā tiks atklāta 2011. gada Latvijas arhitektūras gada skates izstāde. Arhitektūras dienas dalībnieki pilsētas organizētajā ekskursijā iepazīsies Daugavpili, kā arī apmeklēs pašreiz lielāko būvniecības objektu – Daugavpils cietokšņa rekonstrukcija.

Arhitektūras dienas dalībnieki ir praktizējoši un pašvaldību arhitekti, pašvaldību būvvalžu darbinieki, kā arī citi interesenti.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ