Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-10-2012

Ciemiņi no Somijas atveda dāvanas bērnunamam „Priedīte”


2012.gada 29.septembrī Sociālo lietu pārvaldes Bērnunamu-patversmi „Priedīte” apmeklēja viesi no Somijas, Baltijas draudzes biedrības pieredzes apmaiņā sociālajā jomā, kā arī sadarbības turpināšanai starp Bērnunama-patversmes „Priedīte” audzēkņiem un Somijas viesiem.

Viesi no Korsnēses pilsētas apciemo Bērnunama-patversmes „Priedīte” audzēkņus ar draudzīgu vizīti jau septīto gadu!

Mājīgā vidē, pie tasītes tējas ciemiņi pastāstīja, kā dzīvo jaunieši Somijā, ar ko viņi nodarbojas, kas viņus interesē, kādas programmas sociālajā jomā tiek īstenotas.

Baltijas draudzes biedrības priekšsēdētājs, Luterāņu baznīcas mācītājs Guys Krongvists ļoti priecīgs, ka septiņus gadus garajā laika posmā pastāv ciešas, draudzīgās attiecības ar Bērnunamu-patversmi „Priedīte” un tā audzēkņiem.

Pieciem labākajiem audzēkņiem, kuri gatavojas patstāvīgai dzīvei sociālās rehabilitācijas programmas „Iepazīsti savas spējas un iespējas” ietvaros, svinīgā vidētika izsniegtas vienreizējas mērķstipendijas.

 

Kā arī tika passniegta humanitārā palīdzība - apģērba, apavu, sadzīves piederumu, kancelejas piederumu u.c. veidā.

Bērnunama-patversmes „Priedīte” audzēkņi pateicās viesiem no Somijas par atbalstu, uzmanību un rūpēm.

Vienreizējas mērķstipendijas motivē audzēkņus labi mācīties, aktīvi piedalīties sabiedriskajā dzīvē skolā un patversmē, apgūt nepieciešamās iemaņas un prasmes, kas viņiem ļoti noderēs turpmākajā patstāvīgajā dzīvē.          




Atpakaļ