Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-10-2012

Akcija „Laimīgā ģimene” turpinās


Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā notika Daugavpils darba dinastiju tikšanās.

          Pasākumā piedalījās Sverdlovu, Nipānu, Dobriņinu, Vaļumu, Ovčarovu un Miņinu dinastiju pārstāvji. Tās ir dinastijas, kuru ģimenes tik daudz paveikušas Daugavpils atjaunošanai, attīstībai, labiekārtošanai, paaudžu pēctecības un pārmantojamības veicināšanai.

          Tikšanās laikā Svetlana Gavrilova pasniedza Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes Pateicības rakstu Venjaminam Sverdlovam par dalību starptautiskajā akcijā - festivālā „Laimīgā ģimene”(veltītu labsirdībai un paaudžu solidaritātei) un ieguldījumu Daugavpils pilsētas izglītības attīstībā.

          Tika nolemts vākt un apkopot materiālus par 90-gadniekiem.

          Tikšanās laikā tika konstatēts, ka par Daugavpils dinastijām un iedzīvotāju radurakstiem ir savākts daudz materiālu. Svetlana Gavrilova, kura ir izdevusi ne vienu vien grāmatu programmas „Mutvārdu dzīvesstāsti” (Rodoslovnije rospisi”) ietvaros, ieteica katrai dinastijai sagatavot savas ģimenes aprakstu, ko pēc tam varētu apkopot grāmatā, kas būs vēsturisks materiāls nākamām paaudzēm. Klātesošie atbalstīja šo ideju. Ceram, ka atradīsies cilvēki, kas palīdzēs izdot kārtējo „Mutvārdu dzīvesstāsti” sērijas grāmatu.

          Šim nolūkam tika izveidota darba grupa A. Ovčarovas vadībā. Par palīgu tika ievēlēta M. Rimicāne.

          Tika atrunāts tikšanās laiks sagatavoto materiālu pārskatam un apkopošanai (2 reizes mēnesī, sākot ar 06.10.2012.).

          Š.g. 6.oktobrī plkst.6.00 notiks radoša tikšanās ar V. Sverdlovu.

          Tajā pašā dienā Dienas centrā sanāca arī ģimenes ar bērniem, lai svinētu Tēva dienu.

          Pasākumā bija iesaistīti visi: tēvi sacentās novusa spēlē, rīkoja sacīkstes ar bērnu sporta mašīnītēm; bērni piedalījās dažādās aktivitātēs – zīmēja, darbojās ar konstruktoriem. Māmiņas priecājās, ka brīvdienā visa ģimene var kopā atpūsties. Svētkus organizēja biedrības „Ligzda” vadītāja Ž. Miņenkova.

          Abi pasākumi noslēdzās ar jaukām sarunām pie tējas tases. Kopā sanāca gan seniori, gan mazbērni un mazmazbērni. Seniori dalījās savā pieredzē veiksmīgai ģimenes dzīves veidošanai. Pasākums skaidri parādīja, ka galvenā vērtība cilvēka dzīvē ir ģimene un tās tradīciju saglabāšana.




Atpakaļ