Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-10-2012

Krievijas uzņēmēji interesējas par iespējām atvērt Daugavpilī sava uzņēmuma ražotni


4. oktobrī Daugavpilī strādāja uzņēmēji no Krievijas, kuri kopā ar Domes Biznesa nodaļas speciālistiem apskatīja pilsētā esošos investīciju objektus gan privātos, gan pašvaldības piedāvājumu. Daugavpils Domē ar uzņēmējiem tikās Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs.

Krievijas uzņēmuma pārstāvji meklē telpas, kuras varētu ilglaicīgi iznomāt. Sākotnēji tās varētu būt 50-100 darbavietas, bet ja viss ies veiksmīgi, tad līdz 300 darbavietām.

Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka Daugavpils ir ļoti ieinteresēta investoros, tieši tāpēc pašvaldības darba prioritāte ir uzņēmējdarbības attīstība, investīciju piesaiste un tāpēc pašvaldība ir nospraudusi sev mērķi sakārtot un modernizēt pilsētas infrastruktūru, tai skaitā industriālajās zonās. Viņš informēja par pašvaldības projektiem.

Vjačeslavs Širjakovs sniedza informāciju par Daugavpils pašvaldības atbalstu uzņēmējiem, par nodokļu atvieglojumiem un citām iespējām sadarboties. Viņš arī pastāstīja, ka Daugavpils ir viens no lielākajiem loģistikas centriem un tas ir ļoti svarīgs faktors- Daugavpils izdevīgais ģeogrāfiskais stāvoklis.

Viesi no Krievijas atzina, ka reģions ir izvēlēts tieši tāpēc, ka ir tuvu robežai un arī valodas aspekts ir svarīgs.

Vjačeslavs Širjakovs uzsvēra, ka pilsētā ir ļoti labas iespējas attīstīt biznesu, to pierāda daudzie ārvalstu investori, ,kuri gadiem strādā Daugavpilī un attīstās.

Krievijas uzņēmēji interesējās par bezdarba līmeni, izglītības iespējām. Vitālijs Azarevičs informēja par to, ka Daugavpilī ir pietiekami arodskolu, kas varētu būt kadru kalve, bet Daugavpils ir arī studentu pilsēta, pie kam, izglītība Daugavpilī ir augstā līmenī, tāpēc, ja ieinteresēs jauniešus, kadri būs.

Tikšanās laikā tika diskutēts par cilvēku aizbraukšanu darbā uz ārzemēm. Domes vadība uzskata, ka tā ir visas Eiropas problēma, bet, ja Daugavpilī būs stabili uzņēmumi, kas piedāvās labu algu, cilvēki atgriezīsies.

Tikšanās noslēgumā viesi no Krievijas pateicās par viesmīlību, bet Domes vadītāji par uzņēmēju interesi par Daugavpils iespējam un izteica cerību, ka Daugavpils būs viņiem īstā vieta, kur veidot savu ražotni.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ