Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-10-2012

Seminārs jauniešiem par inovatīvu uzņēmējdarbību un atbalsta iespējām Daugavpilī


2012.gada 9. oktobrī plkst. 10:00 Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzijā, Kandavas ielā 17, Daugavpilī tiek organizēts seminārs jauniešiem par inovatīvu uzņēmējdarbību un atbalsta iespējām.

Lai sekmētu jauniešu izaugsmi un interesi attīstīt savas biznesa idejas pēc izglītības iegūšanas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) Daugavpilī 10.-12. klašu skolēniem rīkos semināru par uzņēmējdarbību, radošiem biznesa risinājumiem un atbalsta iespējām. Skolēni varēs iepazīties ar Latvijas un ārzemju uzņēmumu veiksmes stāstiem, radoša biznesa attīstības metodēm, komandas veidošanas pamatiem, līdzekļu piesaistīšanas iespējām un produkta virzīšanu tirgū, kā arī praktiski izstrādāt savu pirmo biznesa plānu.

Semināru vadīs pieredzējušais Rīgas Biznesa skolas studiju programmas "Vadīšana starptautiskos uzņēmumos" direktors, uzņēmējs un biznesa konsultants MBA, Dr. oec. Claudio Andres Rivera. Kā neatkarīgs konsultants viņš darbojas vairākos ar cilvēku resursiem, informācijas tehnoloģiju uzņēmējdarbību, pētījumiem un apmācībām saistītios projektos. Sākot ar 2006. gadu Claudio konsultē Spānijas bezvadu telekomunikācijas kompānijas par starptautisku darbības izvēršanu Austrumeiropā un Kanādā.

Aicina vidējās izglītības iestāžu skolēnus un skolotājus pieteikties dalībai kādā no semināriem (Daugavpilī, Krāslavā, Rēzeknē, Preiļos), sūtot ziņu uz e-pasta adresi seminari@rtusp.lv, norādot kopējo dalībnieku skaitu, dalībnieku skolu un kontaktinformāciju.

LIAA no š.g. 17. septembra līdz 16. novembrim Kurzemes, Latgales, Vidzemes, Zemgales un Rīgas reģionos rīkos kopumā divdesmit seminārus par uzņēmējdarbības būtību un inovācijas atbalsta iespējām, motivējot vidējās izglītības iestāžu jauniešus pēc izglītības iegūšanas iesaistīties uzņēmējdarbībā. Semināri notiek sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu un tiek īstenoti LIAA projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Semināri jauniešiem par inovatīvu uzņēmējdarbību un atbalsta iespējām Latgalē tiks organizēti:

  • 9. oktobrī plkst. 10.00 Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzijā, Kandavas ielā 17;
  • 10. oktobrī plkst. 10.00 Krāslavas Valsts ģimnāzijā, Raiņa ielā 25;
  • 11. oktobrī plkst. 10.00 Rēzeknes Valsts ģimnāzijā, Kaļķu ielā 12;
  • 12. oktobrī plkst. 10.00 Preiļu Valsts ģimnāzijā, Kooperatīvā ielā 6.

 

 

Informācijas avots: www.liaa.gov.lv




Atpakaļ