Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-10-2012

Komisija pieņēma lēmumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu divām siltinātām mājām


2. oktobrī notika Daugavpils Domes Energoefektivitātes pasākuma līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas sēde. Sēdē skatīja dokumentāciju par izpildītajiem darbiem dzīvojamās mājās Kandavas ielā 4 un Imantas ielā 35. Tika runāts arī par bēniņu pārsegumu siltuināšanu un jauno iespēju- fasāžu apdares darbiem, kur arī iedzīvotāji var pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu 80% apmērā.

Komisija izskatīja divu māju siltināšanas darbu dokumentāciju, visi darbi ir izpildīti, tāpēc pieņemts lēmums piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu, kopējā summa sastāda 324 tūkstošus latu.

Domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs skaidroja, ka pieņemtie Domes saistošie noteikumi par atbalstu māju energoefektivitātes paaugstināšanai  paredz 3 veidu atbalstu. Pirmais- pilna mājas siltināšana, otra- bēniņu siltināšana un jaunā iespēja- māju fasāžu apdare, bet šie darbi tiks atbalstīti, ja mājā notiks arī logu un durvju nomaiņa koplietošanas telpās.

Kas attiecas uz bēniņu siltināšanu, tad veikti darbi un piešķirts pašvaldības līdzfinansējums bēniņu siltināšanai 12 adresēs, vēl 8 objektos darbi nav pabeigti, tāpēc komisijai vēl jālemj par līdzfinansējuma piešķiršanu. Jau ir pieteikumi arī iekļaušanai reģistrā no jauniem pretendentiem uz līdzfinansējumu. Šos jautājumus komisija skatīs jau tuvākajā laikā.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ