Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-09-2012

Pirmie Starptautiskā investīciju foruma rezultāti


II starptautiskais investīciju forums "Latgale - Eiropas Savienības Austrumu vārti" Daugavpilī norisinājās 20. un 21.septembrī. Tajā piedalījās vairāk nekā 400 uzņēmēji un pašvaldību pārstāvji no 15 valstīm.

„Uzņēmumi SIA „Eko izo”, kas nodarbojas ar ekovates ražošanu no makulatūras ēku siltināšanai, SIA „Abi Pro” - plastmasas izstrādājumu otrreizējā pārstrāde, SIA „Teks” - šķeldas ražošanu un kurināmā piegāde un „Arco” pārstāvji saņēmuši uzaicinājumu no 4.oktobra līdz 6.oktobrim piedalīties Starptautiskajā ražotāju un uzņēmēju kongresā Kaļiņingradā (Krievija), kurā būs pārstāvētas 27 valstis,” informē Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, „Savukārt, Daugavpils pilsētas dome foruma laikā parakstīja divus sadarbības līgumus ar Armēnijas pilsētu Alaverdi un Magņitogorsku (Krievija)”.

SIA „Sistēmserviss” ir saņēmis piedāvājumu no Narofominskas (Krievija) dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma piegādāt uzstādīšanai dzīvojamajās mājās uzņēmuma izstrādātās ūdens uzskaites ierīces, kuras atšķirībā no citām līdzīgām mērierīcēm ir aizsargātas pret dažādiem skaitītāja darbību ietekmējošiem ārējiem faktoriem un vienmēr rāda reālo patērētā ūdens daudzumu.

Savukārt, forumu apmeklējušais Francijas vēstniecības Latvijā Ekonomikas padomnieks Filips Bravārs solījis, ka drīzumā vizītē Latvijas otrajā lielākajā pilsētā varētu ierasties potenciālie investori no Francijas, kas nodarbojas ar viesnīcu biznesu, lai pārrunātu jaunas komfortablas, vismaz četru zvaigžņu prasībām atbilstošas viesnīcas izbūves iespējas. 

Biznesa inkubatora „Ideju viesnīca” biroja vadītāja Aija Vanaga pastāstīja, ka foruma laikā panākta vienošanās par pieredzes apmaiņu un sadarbību starp biznesa inkubatoru „Ideju viesnīca” un Ignalinas (Lietuva) AES reģiona biznesa inkubatoru.

Runājot par foruma rezultātiem, Gunārs Upenieks, Latgales plānošanas reģiona (LPR) Attīstības padomes priekšsēdētājs, norādīja, ka reģiona attīstībā rezultātus iespējams sasniegt tikai tādā gadījumā, ja kopīgi strādā gan valsts struktūras, gan pašvaldības un uzņēmēji.

 

Forums notika Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007. – 2013. gadam projekta „Uzņēmējdarbības attīstības kapacitātes veicināšana Latgales – Utenas pārrobežu reģionā”, Region Invest, LLII – 119 ietvaros.

Projekta vadītāja Iveta Mukāne pastāstīja, ka projekta ietvaros, LPR un Ignalinas (Lietuva) AES reģiona Attīstības aģentūra ir snieguši ap 400 konsultācijām par uzņēmējdarbības uzsākšanu un eksporta plānošanu, ir izstrādāti 3 apmācību moduļi un īstenota vairāk kā 360 iesācēju un pieredzējušu uzņēmēju, kā arī studentu apmācība. LPR administrācija piedalījās divās starptautiskās investīciju izstādēs – Vitebskā (Baltkrievija) forumā „Inovatīvs bizness – nākotnes investīcijas” un Maskavā (Krievija) izstādē „REX-2012” , kurās potenciālie ārzemju investori tika iepazīstināti ar visperspektīvākajiem Latgales – Utenas reģiona investīciju objektiem. Tika īstenoti arī daudzi citi pasākumi uzņēmējdarbības veicināšanai un investīciju piesaistei pierobežu reģioniem. 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Harijs Vucins, 13.STĀVS SIA

e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./fakss: +371 65421243

Papildinformācija:

Iveta Mukāne, projekta vadītāja

e-pasts: iveta.mukane@latgale.lv




Atpakaļ