Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-09-2012

Daugavpils pilsētas domes īstenotās aktivitātes ESF finansētajā projektā „Daugavpils pašvaldības kapacitātes stiprināšana Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai”


Daugavpils pilsētas dome 2012.gada 1.aprīlī sāka Eiropas Savienības (ar Eiropas Sociālā Fonda (ESF) starpniecību) 100% finansētā projekta „Daugavpils pašvaldības kapacitātes stiprināšana Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai”, vienošanās Nr. 1DP/1.5.2.2.3/11/APIA/SIF/110/71, ieviešanu.

2012.gada maijā sākās apmācības kursu cikla programmas otrajai daļai „Projektu vadības specifika dažāda veida projektos”, kuras noslēdzās jūnija beigās ar informatīvu semināru. Kursu ciklu apguva un apliecinājumus saņēma 20 Daugavpils pašvaldības darbinieki.

Pēc apmācībām sekoja arī pieredzes apmaiņas braucieni uz Rēzeknes(bildes) un Valmieras(bildes) pašvaldībām. Daugavpils pašvaldības projektu speciālisti, kā arī projekta sadarbības partneris Latgales plānošanas reģions augustā devās uz Rēzekni, kur dalījās pieredzē, diskutēja par projektu izstrādes un vadības problēmām, plusiem un mīnusiem, kā arī centās izstrādāt panākumu formulu projektu veiksmīgai vadībai. Daugavpils pašvaldības projektu speciālisti Rēzeknes pašvaldības projektu vadītāju pavadībā apmeklēja dažādus projektu ietvaros renovētus, uzbūvētus un uzlabotus objektus- radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs”, multifunkcionālo koncertzāli, festivālu parku, Stacijas ielu, gājēju ielu, Atbrīvošanas aleju, Latgales kultūrvēstures muzeju. Visi apskatītie objekti bija sajūsmas vērti un iedvesmoja jaunām idejām.

Savukārt septembrī Daugavpils pašvaldības projektu speciālisti mēroja garo ceļu uz Vidzemi, lai gūtu pieredzi no Valmieras pašvaldības projektu vadītājiem. Šajā tikšanās reizē savus projektus prezentēja gan Valmiera, gan Daugavpils, gan Latgales plānošanas reģions, kam sekoja kopīga diskusija par aktuālākajiem jautājumiem projektu plānošanā un ieviešanā, veiksmes stāsti, ieteikumi, idejas projektu vadības uzlabošanai. Šajā pašvaldībā bija iespēja aplūkot tādus objektus kā Valmieras vecpilsētu- muzeja restaurētās ēkas, piestātni Gaujas krastā, garšvielu dārziņu, Gaujas tramvaju; Valmieras teātri, Valmieras biznesa inkubatoru un Valmieras sākumskolas ēku. Projektu ietvaros izveidotie, renovētie un uzlabotie objekti bija ļoti dažādi un interesanti, īpašu uzmanību ieguva Biznesa inkubatora veiksmes stāsti. Šie braucieni tiešām deva iespēju dalīties pieredzē un uzzināt daudz ko jaunu, tā bija iespēja salīdzināt un analizēt, kā arī tas deva stimulu nākamajiem projektiem.

Reizē ar jaunā mācību gada sākšanos, 2012.gada 5.septembrī sākās arī Daugavpils pašvaldības darbinieku kursu cikla programmas 1.daļa „Projektu vadība”. Šos kursus apgūst 6 Daugavpils pašvaldības projektu speciālisti. Intensīvās nodarbības ilgs līdz oktobra vidum, kam sekos patstāvīgais darbs, kas noslēgsies ar gala eksāmenu decembra vidū.

Līdz šim projekta īstenošana ir noritējusi veiksmīgi, jo jau ir sasniegti vairāki no sagaidāmajiem rezultātiem. Tomēr ir bijusi nepieciešamība arī veikt dažas izmaiņas projekta norises ietvaros, piemēram, laika grafikā.

Plašāka informācija par projektu un tā norisi ir pieejama Daugavpils pilsētas domes mājaslapā www.daugavpils.lv un Latgales plānošanas reģiona mājaslapā www.latgale.lv, kur pieejams arī metodisko materiālu kopums un foto no projekta aktivitātēm.

Šī informācija ir veidota ar Eiropas Savienības Eiropas Sociālā fonda finansiālu atbalstu. Par informācijas saturu atbild Daugavpils pilsētas dome.

 Prezentācijas

Informāciju  sagatavoja:

Jolanta Ūzuliņa

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Ekonomikas un investīciju nodaļas

Starptautisko attiecību speciāliste un projekta asistente

Tālr. 654 04392

E-pasts: jolanta.uzulina@daugavpils.lv  




Atpakaļ