Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-09-2012

Investīciju foruma galvenais secinājums: valstī jābūt modelim ciešai sadarbībai ar uzņēmējiem


Noslēdzies otrais Starptautiskais Investīciju forums. Tas noslēdzās ar preses konferenci Daugavpils Domē.

Ar žurnālistiem tikās Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, viņas vietniece  Līvija  Jankovska, Pašvaldību savienības priekšsēdis  Andris Jaunsleinis un Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina- Tabūne. Latgales plānošanas reģions šogad bija Domes stratēģiskais partneris foruma rīkošanā, tāpēc šogad forums ieguva reģionālu statusu.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova deva ļoti augstu vērtējumu forumam. Viņa uzvēra, ka forums ir noslēdzies, bet darbs tikai sākas. Mums atkal ir jauni sadarbības partneri. Ja pēc pirmā foruma līgumi noslēgti ar Lidu un Bobruisku (Baltkrievijā), tad šogad tiks slēgti līgumi ar Alaverdi (Armēnijā) un Maģņitagorsku (Krievijā). Priekšā ir nopietns darbs pie foruma rezultātu analīzes, sadarbības projektu realizācijas.

Andris Jaunsleinis  izteica piedāvājumu Daugavpilij iet tālāk un nākamgad forumu rīkot jau valsts līmenī. Viņš atzina, ka tā ir vērtīga iniciatīva, kas rezultātus nedod uzreiz, bet pēc laika un šie rezultāti ir jaunas darba vietas. Viņš izteica gatavību atbalstīt Daugavpili un sadarboties rīkojot šādus pasākumus.

Iveta Maļina- Tabūne uzsvēra, ka Daugavpils parādīja, ka ir Latgales reģiona lokomotīve, labi, ka pilsēta to apzinās un piedāvā savu palīdzību un pieredzi visam reģionam. Gatavojoties forumam daudz ir izdarīts, lai atbalstītu arī Latgales uzņēmējus.

Līvija Jankovska bija foruma kuratore. Viņa pateicās visiem foruma dalībniekiem par ieinteresētību un dalību forumā.

Viņa izteica gandarījumu par to, ka foruma dalībnieku skaits ir dubultojies, pirmajā dienā Domes konferenču zālē nebija vietu.  Forums tās ir jaunas idejas, pieredze, tā ir pozitīva informācija par pilsētu un reģionu, tā ir iespēja savām acīm redzēt esošo potenciālu. Līvija Jankovska atzina, ka Daugavpils forums jau ir ieguvis plašu skanējumu. Ja uz pirmo forumu dalībniekus un lektorus nācās pierunāt, tad šogad īpaša pierunāšana nebija vajadzīga.

Priecē arī tas, ka izstādē „Ražots Latgalē un Daugavpils prece”  dalībnieku skaits trīskāršojies. Interese bija liela un uzņēmēji arī nebija jāpierunā, viņi paši gatavoja ne tikai stendus, bet arī degustācijas un paraugdemonstrējumus. Līvija Jankovska izteica pateicību visiem uzņēmējiem, kuri strādāja izstādē šīs divas dienas.

Preses konferences noslēgumā Daugavpils Domes priekšsēdētāja informēja par foruma galveno secinājumu- valstī ir jābūt ļoti skaidram modelim ciešai sadarbībai ar uzņēmējiem, jo tikai veicinot uzņēmējdarbību var attīstīt valsts ekonomiku kopumā.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ