Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-09-2012

Konkurss "Ideju kauss 2012"


Inovatīvo biznesa ideju konkursā "Ideju kauss 2012"vēl var iesniegt idejas līdz šī gada 16. septembrim šeit.

Šogad konkursa rīkotāji izlēmuši vērst uzmanību uz ekonomiskās un demogrāfiskās situācijas savstarpējo saistību, norādot, ka sasniegts zemākais dzimstības līmenis kāds Latvijā jebkad novērots (vidēji vienai sievietei dzimts 1,1 bērns). Lai mainītu radušos situāciju, par komunikācijas centrālo ziņu izvēlēts provokatīvs aicinājums uzlabot šo radītāju – laižot pasaulē idejas – apzinoties, ka labākās idejas saņems finansiālu atbalstu un sekmīga to realizācija kalpos par piemēru to pozitīvajam iespaidam uz tautsaimniecības un labklājības veicināšanu.

Inovatīvo biznesa plānu konkursā "Ideju kauss 2012" savas biznesa idejas var iesniegt ikviens pilngadīgs Latvijas iedzīvotājs. Konkursa gaitā, izmantojot pieredzējušu ekspertu, mentoru un lektoru palīdzību, dalībniekiem būs iespēja iegūt nepieciešamās zināšanas veiksmīgas uzņēmējdarbības uzsākšanai, kā arī saņemt finansējumu savas idejas attīstīšanai.

Konkursa rīkotājs, Latvijas Investīciju un attīstības aģetūras (LIAA) direktors Andris Ozols norāda, ka šo sešu gadu laikā "Ideju kauss" ir kļuvis par labi zināmu nacionāla mēroga inovatīvu ideju radīšanas un atbalsta instrumentu. "Latviešiem nav jābūt tikai citu valstu izgudrojumu, biznesa ideju vai produktu ražotājiem un patērētājiem. Mums jāpiedāvā pasaules tirgum savi izgudrojumi, idejas un produkti, un šis konkurss ir labs atspēriena punkts tam," norāda A.Ozols.

Konkurss "Ideju kauss 2012" norisināsies divās kārtās. Labākās biznesa idejas tiks virzītas konkursa 2. kārtai, kur tās dalībniekiem būs iespēja apmeklēt izglītojošus biznesa vadībai veltītus seminārus, kā arī saņemt individuālas konsultācijas biznesa plāna izstrādei.

Konkursa naudas balvu fonds ir 10`000 latu. Pirmās vietas ieguvējs saņems 5`000 latu, otrās vietas ieguvējs – 3`000 latu, trešās vietas ieguvējs – 1`000 latu. Tiks piešķirta arī specbalva – "Eko-inovatīvākā ideja", un šīs nominācijas ieguvējs saņems 1`000 latu.

Konkurss "Ideju kauss" kā LIAA labās prakses piemērs par uzņēmējdarbības veicināšanu 2009. gada maijā ieguva Eiropas Komisijas atzinību konkursā "Eiropas Uzņēmējdarbības balva" (angļu val. – European Enterprise Award).

Inovatīvo biznesa ideju plānu konkursu "Ideju kauss 2012" rīko LIAA sadarbībā ar stratēģiskajiem partneriem – RTU un SEB banku. Tas tiek īstenots LIAA projekta "Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.


Seko LIAA jaunumiem www.liaa.gov.lv, kā arī www.twitter.com/liaalatvija

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Pērses iela 2

Rīga, LV-1442  

Informācijas avots: www.liaa.gov.lv 




Atpakaļ