Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-09-2012

Daugavpilī pieminēja nogalinātos ebreju bērnus


 Septembris mums saistās ar skolu un zināšanām. Šodien ar prieku raugāmies uz bērnu panākumiem un talantiem. Ar cerībām domājam, ka būs laba maiņa, kas būs gudrāka, iecietīgāka un spējīgāka un nepieļaus vairs traģēdiju, kas notika Otrā pasaules kara laikā. Tas bija ebreju tautas genocīds. Šodien pieminam vairāk kā 2 tūkstošus bojā gājušos Daugavpils ebreju bērnus, kuriem arī gribējās iet skolā, bija tiesības izaugt par labiem cilvēkiem un būt laimīgiem.

Piemiņas pasākums notika Daugavpils 10. vidusskolā, kas ir iesaistījusies projektā par ebreju tautas traģisko vēsturi. Skolas audzēkņi rīko izstādes, talkas, pēta vēsturi. Arī šis piemiņas pasākums ir nopietnā projekta sastāvdaļa.

Piemiņas pasākumā piedalījās Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Viņa uzsvēra, ka nogalinātie bērni  ir pelnījuši, lai viņi netiktu aizmirsti, lai tas ir atgādinājums tam, ka šāda necilvēcība nav pieļaujama. Kulakovas kundze izteica lielu pateicību 10. vidusskolai un tās audzēkņiem par lielo ieguldījumu pilsētas vēstures izpētē, par patriotismu. Viņa atzina, ka šādi projekti ir ļoti labs veids kā bērnos ieaudzināt iecietību un izpratni par vēstures traģiskajiem momentiem.

Piemiņas pasākuma laikā tika lasīti nogalināto bērnu vārdi. Pirmā sāka lasīt bērnu vārdus Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Turpināja skolas audzēkņi. Kopumā izskanēja 2 tūkstoši 40 vārdi.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ