Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-09-2012

Pasniedz Ata Kronvalda prēmijas


4.septembrī Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās Ata Kronvalda prēmiju pasniegšanā pedagogiem par ilggadēju un ievērojamu ieguldījumu talantīgo skolēnu izglītošanā un skolēnu zinātniskās pētniecības darba vadīšanā, uzsverot kvalitatīvas un daudzpusīgas izglītības nozīmi attīstības veicināšanai nākotnē.

Par Ata Kronvalda prēmijas ieguvējiem kļuva Rīgas Kultūras vidusskolas kulturoloģijas, latviešu valodas un literatūras skolotāja, filoloģe Daina Blūma, Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes pasniedzējs un pētnieks Rihards Opmanis, Daugavpils Saskaņas pamatskolas matemātikas skolotāja Aļesja Šapkova, Dobeles Valsts ģimnāzijas fizikas skolotājs Pēteris Puķītis un Rīgas 40.viduskolas ķīmijas skolotājs Vjačeslavs Korotins.

Ata Kronvalda prēmija tiek pasniegta kopš 1989.gada, un pavisam godalgas saņēmuši 130 izcili izglītības darbinieki. Galvenie kritēriji Ata Kronvalda prēmijas piešķiršanai ir pretendenta mācīto skolēnu iegūtie apbalvojumi Latvijas mēroga un starptautiskajās olimpiādēs un zinātnisko darbu konkursos, talantīgo skolēnu vajadzībām izstrādāti un publicēti mācību līdzekļi, kā arī talantīgo skolēnu izglītošanai paredzētu valsts vai rajona mēroga pasākumu organizēšana. Ata Kronvalda prēmija ir diploms, medaļa ar Ata Kronvalda attēlu, kuru veidojusi māksliniece Elita Viliama, kā arī vienreizējā stipendija. Pretendentus Ata Kronvalda balvai izvirza izglītības iestādes, izglītības pārvaldes, pedagogu kolēģi un citas personas.

Daugavpils pilsētas dome un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde apsveic Saskaņas pamatskolas skolotāju Aļesju Šapkovu un novēl radošu un skolēnu sasniegumiem bagātu jauno mācību gadu!

Avots: www.president.lv




Atpakaļ