Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

15-04-2011

Ž. Kulakova aizsākusi tradīciju veikt regulārus braucienus uz pilsētas objektiem


15. aprīlī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova kopā ar vietnieku Vjačeslavu Širjakovu un izpilddirektora vietnieku Andreju Kursīti izbrauca uz vairākiem pilsētas objektiem.

Brauciens sākās Imantas ielā, kur Kulakovas kundzi iepazīstināja ar ielas rekonstrukcijas darbu gaitu. Domes vadība pievērsa uzmanību tam, ka firma, kas veica koku zaru apzāģēšanu šos zarus nav novākusi, tāpēc aicināja Komunālās saimniecības nodaļu šo problēmu atrisināt.

Nākamais pieturas punkts bija Vienības laukums. Mērķis bija apskatīt laukuma sakoptību un stāvokli pēc ziemas. Domes vadība informēja, ka laukumā plānots uzstādīt monumentālu pilsētas simbolu. Kāds tas būs, tas tiks nodots pilsētnieku ziņā, noteikti būs apspriešana, ideju apkopošana. Širjakova kungs runāja par laukuma aktīvāku izmantošanu pilsētas sabiedriskajā dzīvē, piemēram, ziemā te var ierīkot slidotavu, vasarās pagaidu kafejnīcas un tirdzniecības vietas, vairāk rīkot dažādus pasākumus. "Protams, viss būs atkarīgs no iedzīvotāju ieinteresētības. Mēs centīsimies maksimāli atbalstīt vietējos uzņēmējus, dodot atļaujas, bet vēlos īpaši uzsvērt, ka prasības no pašvaldības puses būs ļoti augstas, lai tiktu nodrošināta pakalpojumu augsta kvalitāte", uzsvēra Vjačeslavs Širjakovs.

Tālāk Domes vadība devās uz Jauno Forštati, tur mērķis bija vietējais tirgus. Dome saņem sūdzības par darba apstākļiem un to, ka jau ceturto reizi tiek pagarināts šī tirgus rekonstrukcijas projekts. Šī tirgus īpašnieki nevēlas uzlabot darba apstākļus tirgotajiem. Žanna Kulakova runāja ar tirgotājiem, apskatīja paviljonus un atzina, ka darba apstākļi nav piemēroti, arī pircējiem tas sagādā grūtības un neērtības. " Uzskatu, ka šī tirgus attīstība ir īpaši svarīga, jo tas dod iespēju Vecās Forštates iedzīvotajiem realizēt savos dārzos izaudzēto, savām rokām izgatavoto produkciju. Tas nodrošina nelielus, bet pastāvīgus ienākumus, kas ir īpaši svarīgi šajos ekonomiskajos apstākļos", skaidroja Domes priekšsēdētaja. Žanna Kulakova vērsa uzmanību uz caurbraucamo ceļu stāvokli, kas ved cauri pagalmiem uz šo tirgu. Vjačeslavs Širjakovs informēja, ka šie ceļi ir šī gada remontu plānā.

Brauciens noslēdzās ar jaunbūvējamā ceļu pārvada apskati. Domes priekšsēdētāja tika iepazīstināta ar darbu gaitu un būvniecības termiņiem. Vjačeslavs Širjakovs pastāstīja, ka šajā projektā izdevās ietaupīt 6 milj. latu. Pašvaldība izdarīja visu, lai šos līdzekļus nepazaudētu, tāpēc sāks vēl divus projektus, kas saistīti ar  ceļu pārvadu. Tas ir ietves izbūve zem dzelzceļa sliedēm, veloceliņa izbūve, kas nebija iekļauti ceļu pārvada projektā,  bet ir nepieciešami pilsētas infrastruktūrā.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka šādi braucieni uz dažādiem pilsētas objektiem un uzņēmumiem notiks katru nedēļu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ