Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

08-08-2012

Daugavpils pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību reliģiskajām konfesijām.


7. augustā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas 1.vietnieks Vitālijs Azarevičs apmeklēja Daugavpils Vecforštates vecticībnieku kopienas  lūgšanu namu , kur pašlaik noris celtniecības darbi.

Vecforštates   lūgšanu nams ir viens no senākajiem Daugavpils pilsētas vecticībnieku lūgšanu namiem, tas arī ir arhitektūras piemineklis. Kā paziņoja kopienas priekšsēdētājs Boriss Ivanovs, visi celtniecības darbi, kas saistīti ar lūgšanas nama rekonstrukciju, norisinās pateicoties sponsoru un ziedotāju līdzekļiem.

 Būvniecības gaitā tiek stingri ievērotas celtniecības normas, kā arī tiek nodrošināta nepieciešamā tehniskā uzraudzība. Lūgšanu nama rekonstrukcijas darbus  lielākoties veic paši draudzes locekļi.

  Pēc iepazīšanās ar ēku un izpildīto darbu mērogu V.Azarevičs apsprieda ar draudzes locekļiem turpmākās sadarbības iespējas. Viņš izklāstīja, ka 2012. gada jūlijā , pieņemot pilsētas budžeta grozījumus, tika novirzīti papildus finansiālie līdzekļi tradicionālo reliģisko konfesiju  atbalstīšanai. Nauda tika iedalīta tradicionālajām kristīgajam kopienām, kā arī Daugavpils sinagogai. Piemēram, Vecforštates vecticībnieku  kopienai tika iedalīti 1000 lati, šie līdzekļi var tikt izmantoti jebkurām kopienas vajadzībām. Protams , lai pabeigtu lūgšanu nama rekonstrukciju, iedalīto līdzekļu apjoms nav pietiekošs,  bet pilsētas pašvaldība plāno atbalstīt kopienu arī turpmāk.

Informāciju sagatavoja Sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā redaktore M. Gorkina




Atpakaļ