Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-08-2012

Domē notika kārtējā tikšanās par Cēsu ielas divu māju problēmu atrisināšanu un līguma slēgšanu ar „Latvenergo”


1..augustā  Daugavpils Domē notika sanāksme. Tās uzdevums bija atrisināt esošo problēmu. Lieta ir apstāklī, ka  šo māju iedzīvotāji varēja palikt bez elektrības, ja nebūtu sakārtots jautājums par elektroenerģijas padevi.

Tā ir atkārtota tikšanās Daugavpils Domē. Tikšanos vadīja Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska un izpilddirektors Andrejs Kursītis. Uz tikšanos bija aicināti „Pilots LTD” vadītājs, „Latvenergo” un māju iedzīvotāju pārstāvji.
Māju Cēsu ielā 20a un 22 apsaimniekotājs SIA „Pilots LTD” un tiesiskais valdītājs Valsts privatizācijas aģentūra.
Sanāksmes uzdevums bija panākt, lai apsaimniekotājs „Pilots LTD” noslēgtu līgumu ar „Latvenergo”. Līvija Jankovska izteica neizpratni, kāpēc līdz šim problēma nav atrisināta.  Viņas aicinājums bija noslēgt līgumu un noņemt apdraudējumu cilvēkiem. Tālāk jautājums ir jārisina individuāli katram dzīvoklim ar „Latvenergo”.

Tikšanās noslēgumā „Pilots LTD” vadītājs Vladislavs Dolgilevičs līgumu ar „Latvenergo” parakstīja un uzņēmās atbildību. Tagad apsaimniekotāja uzdevums ir strādāt ar iedzīvotājiem un risināt jautājumu par individuālajiem pieslēgumiem katram dzīvoklim. Savukārt, iedzīvotāju uzdevums ir pildīt maksāšanas disciplīnu, jo gadījumā ja būs parādi tiks atslēgta elektrība parādniekiem.

Problēma bija tajā, ka valdītājs un apsaimniekotājs nebija pārņēmuši pakalpojuma sniegšanu no Valsts tehnikuma un neslēdza  līgumu ar „Latvenergo”. Valsts tehnikums  paziņoja, ka ar šī gada 1. jūliju pārtrauc sniegt šos pakalpojumus, jo tā nav tehnikuma funkcija.

Daugavpils Dome vairakkārt rakstīja privatizācijas aģentūrai, aicināja uz dialogu, bet bez rezultātiem. Pašvaldība šo problēmu sāka risināt pagājušā gada novembrī, kad pārņēma īpašumu Cēsu ielā 20 no Izglītības un zinātnes ministrijas. Tad sāka rūpīgi pārbaudīt esošo situāciju.  Noskaidrojās, ka nepieciešama elektropadeves sistēmu rekonstrukcija, lai veiktu uzskaiti katram objektam atsevišķi. Jo līdz tam no vienas apakšstacijas elektroenerģiju saņēma daudzi lietotāji. Dome šos darbus veica, tagad ir iespējama atsevišķa pieslēgšana katrai ēkai.

Dome, zinot esošo situāciju, veica nepārtrauktu saraksti ar ieinteresētajām pusēm, notika tikšanās, bet rezultāts netika panākts.  Domes vadība  izteica satraukumu par situāciju, jo pašvaldības rūpe ir iedzīvotāju labklājība un pakalpojumu pieejamība. Diemžēl, esošajā situācijā pašvaldība nav tiesīga risināt šo jautājumu, jo nav ēku īpašniece. Šī situācija ilgst jau kopš 1984. gada, kad likvidēja koloniju, bet īpašuma lietas netika sakārtotas. Iedzīvotāji maksāja par elektrību Valsts tehnikumam, bet tehnikums „Latvenergo”. Tagad Valsts tehnikums šo absurdo situāciju likvidēja. Andrejs Kursītis uzsvēra, ka Dome savas saistības ir izpildījusi, izdarīts viss, lai veiktu individuālos pieslēgumus un likvidētu problēmu, kas saistīta ar elektroenerģijas piegādi divām dzīvojamām mājām.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ