Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-07-2012

Domes deputāti lēma par atbalstu Grand Prix spīdvejā posma rīkošanai Daugavpilī


Sporta klubs „Speedway Grand Prix of Latvia” griežas gan pie pašvaldības, gan pie valdības ar lūgumu atbalstīt sacensību norisi. Daugavpils Domes deputāti atbalstīja klubu un pieņēma lēmumu par daļēja finansējumu, ko iestrādāt  pašvaldības 2013. gada budžetā. Tas ir konceptuāls lēmums, par konkrētu summu netiek runāts, kamēr nav sākts darbs pie budžeta izstrādes.

Ar lūgumu par finansiālu atbalstu sporta klubs griezīsies arī pie Latvijas valdības.

Sacensības tiek translētas 150 valstīs. Latvijā ieradīsies pasaules labākie sportisti un vairāki tūkstoši līdzjutēju. Sacensību rīkošana īpaši svarīga ir 2013. gadā, jo Latvijā atzīmēs šī sporta veida 50 gadu jubileju. Šo gadu laikā Latvijas spīdvejs kļuva labi pazīstams Eiropā un ir pats populārākais un apmeklētākais sporta veids Latgalē.

Kluba vadītājs Vladimirs Ribņikovs skaidroja, ka Grand Prix spīdvejā organizatori ir piekrituši gaidīt pieteikumu no Daugavpils līdz šī gada 25. augustam, tāpēc līdz tam laikam ir jāiegūst apliecinājums par vietējo atbalstu sacensībām. Grand Prix spīdvejā tas ir liels pasaules mēroga pasākums, tāpēc tas svarīgs visas Latvijas mērogā, kas popularizēs ne tikai Daugavpils, bet arī Latvijas vārdu.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ