Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-07-2012

Tiek veidota datu bāze par neformālās (pieaugušo) izglītības iespējām Daugavpilī


Visiem nav iespējas apmeklēt bezmaksas latviešu valodas kursus, tāpēc Daugavpils pilsētas domes Vispārējas un profesionālās izglītības pārvaldē tiek veidota informatīvā datu bāze par pieaugušo izglītības iespējām Daugavpilī. Tā tiek veidota Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļā. Lai ikvienam iedzīvotājam, kuram ir vēlēšanās papildināt savas zināšanas svešvalodās, kulinārijā, pīšanā, metināšanā vai cita veida zināšanās, varētu kompakti saņemt informāciju vienā vietā - Saules ielā 7, 24.kabinetā. Daugavpilī ir vairākas izglītības iestādes, firmas, individuālie komersanti, kuri nodarbojas ar neformālās izglītības iespēju piedāvājumu iedzīvotājiem. Stundu skaits, apmaksas veids, pasniedzēji un iespējas ir dažādas.

Ideju par datu bāzes veidošanu  par neformālās izglītības iespējām Daugavpilī pateica priekšā paši iedzīvotāji. Beidzoties bezmaksas latviešu valodas kursiem tika veikta anketēšana, kuras laikā kursu dalībnieki izteica vēlmi uzzināt informāciju par izglītošanās iespējām Daugavpilī.

Anketēšanas rezultātā tika noskaidrots, ka 71% jeb 159 interesenti mācījās kursos tāpēc, ka vēlas paaugstināt savu valsts valodas līmeni. 49% jeb 109 aptaujājamo pieteicās kursos, jo tie bija bez maksas. Citāti no anketām: „jo man ir ļoti mazs atalgojums.” „Liels paldies par iespēju apmeklēt bezmaksas latviešu valodas kursus.”

Bezmaksas latviešu valodas kursi tika novērtēti ar augstāko atzīmi. Vislabāk mūsu iedzīvotāji (izņemot kursus) uzlabo savas valsts valodas zināšanas skatoties TV (78%), cenšas runāt darbā (58%) un tikai 12% latviešu valodā runā ģimenē.

Kursu apmeklētāji: „Man patīk mācīties un es vēlos vēl apmeklēt kaut kādus  latviešu valodas kursus.”

 

Ilze Onzule

Daugavpils pilsētas dome

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas

metodiste (speciāliste)

izglītības metodiķe pieaugušo izglītībā

654 07437

 




Atpakaļ