Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-07-2012

Speciālisti no Moldovas aizgūst Daugavpils un Latgales pieredzi


11. jūlijā Daugavpilī viesojas Moldovas delegācija. Tie ir Moldovas Ziemeļu reģiona attīstības politikas un Reģionālās attīstības un celtniecības ministrijas speciālisti, kuri vēlas aizgūt Latvijas pieredzi reģionu attīstības jomā.

Viesus laipni uzņēma Māla mākslas centrs Keramiķis Jānis Saikovskis izrādīja viesiem telpas, pastāstīja par projektu un pat demonstrēja podnieka darbu. Viesiem ļoti iepatikās Latgales keramika, īpaši krāšņie svečturi.

Ciemiņus uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs. Viņš izteica cerību, ka Daugavpilī viņiem patiks, ka iegūtā informācija noderēs, jo Daugavpilī daudz ES projektu, kas ir veicinājuši pilsētas attīstību. Un šis Māla mākslas centrs ir viens no piemēriem ES finansējuma piesaistīšanā. Pilsēta ļoti mērķtiecīgi strādā arī uz nākotni, plānojot darbu nākamajam ES plānošanas periodam.

Ar Moldovas delegāciju savā pieredzē dalījās Daugavpils Domes Attīstības departamenta speciālisti, Latgales plānošanas reģions un Rēzeknes brīvās ekonomiskās zonas speciāliste.

Viesi no Moldovas uzskata, ka Latvijas pieredze viņiem ir ļoti vērtīga, daudz jau ir uzzināts Rīgā, bet viņiem ir interesanti kā savu attīstību plāno reģioni, tāpēc ir šī vizīte uz Daugavpili.

Daugavpilī viesi no Moldovas apmeklēs arī Ziemeļu industriālo zonu, vairākus uzņēmumus un cietoksni.

Moldovas delegācija Latvijā uzturas no 10.-12. jūlijam. Delegāciju uzņem Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ