Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-07-2012

Domes vadība aicina aktīvāk iesaistīties māju siltināšanas projektā


Uzņēmuma DzKSU vadītājs Andris Švirksts preses konferencē informēja par veiksmīgi realizētu projektu Kandavas ielā 4. Uz šī piemēra tika sniegta informācija par darbu gaitu, paveikto un iedzīvotāju ieguvumiem projekta realizācijas gaitā.

Mājas siltināšanas darbi sākas šī gada janvārī. Kopējās izmaksas ir 253 tūkst. lati. 80% ir Domes līdzfinansējums, 20% dzīvokļu īpašnieku finansējums. Dzīvokļu īpašnieku daļa ir 50 tūkst. lati. 

Projekta realizācijas laikā notika mājas ārējā siltināšana, jumta nomaiņa, bēniņu un pagrabu siltināšana, cauruļu nomaiņa, rekonstruēta ventilācijas sistēma, notika ūdensskaitītāju nomaiņa, kuru rādījumus var nolasīt ar telemetrijas palīdzību, kas krietni ekonomē, jo ūdens starpība ir niecīga.  Arī gaismas sistēmu nomaiņa ļauj taupīt elektroenerģiju, bet apkures sezonā tiks taupīta siltumenerģija.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova aicina pilsētas iedzīvotājus iepazīt šo pieredzi un aktīvi iesaistīties pašvaldības projektā. Diemžēl, daugavpilieši nav tik aktīvi kā citu pašvaldību iedzīvotāji. Tieši tāpēc, lai piesaistītu iedzīvotāju interesi, Daugavpils Dome  apstiprināja pašvaldības energoefektivitātes paaugstināšanas programmu, kur 80% izdevumu sedz Dome, bet 20% iedzīvotāji.  Domes priekšsēdētāja uzsvēra, ka siltināšana ir iespēja taupīt nākotnē un atgūt ar uzviju iztērēto naudu, jo pieredze rāda, ka šie darbi ir efektīvi.

Daugavpilī 31. Augusta jānodod vel viena māja. Siltināšanas darbi notiek Imantas ielā 35. Dokumentācijas sagatavošanas stadija ir vel divas mājas Daugavpilī.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ