Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-07-2012

Jūlija peldūdens kvalitātes pārbaužu rezultāti Latgalē – atļauts peldēties visās oficiālajās peldvietās


Veselības inspekcija informē, ka pēc 3. un 4. jūlijā veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm peldēties atļauts visās Latgales oficiālajās peldvietās. Šogad palielinājies to pašvaldību skaits, kuras ir organizējušas un finansējušas paraugu ņemšanu peldvietās, kuras nav iekļautas Ministru Kabineta noteikumos kā oficiālās peldvietas. 

Latgalē, Daugavpils pilsētas pašvaldība veikusi peldūdens kvalitātes pārbaudes septiņās peldvietās, kas nav iekļautas valsts peldūdens monitoringa programmā, tās ir, Ruģeļu ūdenskrātuves peldvieta, Stropaka ezera peldvieta, Porohovkas ezera peldvieta, Esplanādes ūdenskrātuves peldvieta, Zirgu ezera peldvieta, Plotičku ezera peldvieta un Mazā Stropu ezera peldvieta.

 

Pārsvarā visās pašvaldību pārbaudītajās peldvietās peldūdens kvalitāte bijusi laba. Kopumā peldūdens kvalitātes monitoringu par saviem līdzekļiem veikušas 13 pašvaldības, veicot pārbaudes 52 peldvietās. Informācija par šīm peldvietām atrodama inspekcijas mājas lapā www.vi.gov.lv sadaļā „Vides veselība” – „Peldūdens” – „Peldūdens monitorings un informācija par tā kvalitāti”. 

 

Peldvietas ūdens kvalitātes novērtējumu par peldvietas īpašnieka vai pašvaldības līdzekļiem iespējams veikt sadarbībā ar Veselības inspekciju un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu „Bior”.

 

Savukārt pēc jūlija sākumā veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm Latvijas oficiālajās peldvietās peldēties aizliegts Gaujas peldvietā Siguldā augsta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ. Tāpat peldēties nav ieteicams Kauguru peldvietā, Jūrmalā, kur peldūdens paraugos tika konstatēts paaugstināts zarnu enterekoku daudzums. Pārējās 44 oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte ir atbilstoša un peldēties ir atļauts.  

 

Ūdens kvalitāti 46 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Veselības inspekcija pārbauda visu peldsezonu – no 15. maija līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas jūlija beigās.

 

Pilnais oficiālo peldvietu saraksts atrodams Inspekcijas mājas lapā www.vi.gov.lv sadaļā „Vides veselība” – „Peldūdens” – „Peldūdens monitorings un informācija par tā kvalitāti”, atspoguļots arī kartes veidā.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja

Veselības inspekcijas

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Ineta Želve

67819677, 28342858, e-pasts: ineta.zelve@vi.gov.lv




Atpakaļ