Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-07-2012

Varmijas - Mazūrijas (Polija) reģiona maršals cer uz veiksmīgu sadarbību biznesā


Delegācija Daugavpilī viesojās 4.-5. jūlijā. 4. jūlijā Polijas uzņēmēji apmeklēja uzņēmumus „Ziegler mašīnbūve”, „Ditton pievadķēžu rūpnīca”, bet 5. jūlijā delegāciju uzņēma Daugavpils Domē priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs. Delegācijas vadītājs ir reģiona maršals Jaceks Protas. Sarunā piedalījās arī Poļu biedrības un Poļu kultūras centra vadītāji Rišards un Žanna Stankeviči. 

Jaceks Protas pateicās par silto uzņemšanu. Vitālijs Azarevičs izteica cerību, ka šī vizīte dos stimulu jauniem kontaktiem, sadarbības projektiem dažādās jomās, arī Daugavpilij prioritārajās – biznesā un tūrismā. Viņš uzsvēra, ka Daugavpilī ir liela (14%) poļu kopiena, kas ļoti aktīvi darbojas,  iesaistās pilsētas sabiedriskajā dzīvē un veicina ciešu sadarbību ar Poliju. Vitālijs Azarevičs uzskata, ka ļoti svarīgi ir tas, ka delegācijā ir arī uzņēmēji, kas varētu veicināt Polijas biznesa investīcijas Daugavpilī.

Jaceks Protas pēc prezentācijas noskatīšanās atzina, ka tā labi parāda pilsētas potenciālu. Viņš informēja, ka vizītes mērķis ir tieši iepazīšanās, uzzināt par sadarbības iespējām, potenciālajiem partneriem. Latvija un Polija ir ES valstis, tāpēc varētu aktivizēt darbu kopīgu projektu izstrādē un ES finansējuma piesaistīšanā attīstībai. Reģionā arī ir savs cietoksnis- Bruņinieku cietoksnis. Reģions ir līdzīgs Latgalei- daudz ūdeņu, skaista daba, daudz tūrisma maršrutu, kulinārais mantojums.

Jaceks Protas uzaicināja Daugavpils vadību uz Ekonomikas forumu oktobra sākumā. Vitālijs Azarevičs uzaicinājumu pieņēma un aicināja Polijas pārstāvjus uz II Investīciju forumu Daugavpilī septembrī.

Jaceks Protas ir dzirdējis par Latgales atbalsta programmu un izteica vēlējumu, ka valsts pastiprinātā uzmanība Latgalei dos rezultātu. Vitālijs Azarevičs cer, ka no valsts puses tie nebūs tikai solījumi, bet konkrēti darbi, kas attīstīs uzņēmējdarbību. Tas dos stimulu arī sadarbībai starp Latvijas un Polijas uzņēmējiem.

Tikšanās noslēgumā Vitālijs Azarevičs viesiem pasniedza I Investīciju foruma katalogu un Latgales lepnumu- keramiku.

Jaceks Protas izteica Daugavpils pašvaldībai lielu pateicību par atbalstu poļu kopienai, ko augstu vērtē. No Varmijas- Mazūrijas reģiona viesi atveda sieviešu tautastērpu, ko uzdāvināja Poļu kultūras centra vadītājai Žannai Stankevičai.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē Polijas delegācija devās uz  Poļu kultūras centru. Viesi no Polijas apmeklēs Aglonu un iepazīsies ar Daugavpils cietoksni.

Varmijas- Mazūrijas reģions ir otrais lielākais reģions Polijā. Reģionā attīstīts tūrisms, piena lopkopība, rūpniecība. Reģions atrodas Polijas ziemeļaustrumos un robežojas ar Kaļiņingradas apgabalu

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka.

 




Atpakaļ