Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-07-2012

Domes vadība kopā ar VARAM pārstāvjiem Daugavpilī apsprieda ar projektu sagatavošanu saistītus jautājumus


4. jūlijā Daugavpili apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) delegācija. Ar VARAM pārstāvjiem tikās Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

Kopā ar VARAM speciālistiem delegācijā bija arī Reģionālās attīstības aģentūras un Latgales plānošanas reģiona pārstāvji. Vizītes mērķis bija apspriest Daugavpils piedāvātos projektus virssaistību finansējuma saņemšanai, kas Latgalei kopā sastāda aptuveni 20 milj. latus. Vizītes laikā pārrunāja iespējamos  projektus, ko piedāvā Daugavpils, speciālisti sniedza konsultācijas  par projektu ideju sagatavošanu un projektu ieviešanu.

Līvija Jankovska pastāstīja, ka vizītes laikā delegācija apmeklēja Ziemeļu industriālo zonu, kur runāja par šīs teritorijas sakārtošanas projekta realizāciju.  Bija apspriests jautājums par  bērnudārzu siltināšanas projekta realizācijas iespējām. Delegācija apmeklēja arī Latgales zoodārzu. VARAM speciālistiem tas bija atklājums, jo līdz šim viņi nezināja par zoodārza esamību Daugavpilī. Ir reālas iespējas atbalstīt arī šo iestādi. Līvija Jankovska uzsvēra, ka, neapšaubāmi, zoodārzam ir vajadzīgas citas telpas, jādomā par projekta realizāciju arī zoodārza attīstībai.

Tikšanās laikā bija pārrunāti jautājumi arī par gatavošanos nākamajam plānošanas periodam un šai periodā pieejamo līdzekļu apguvi.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ