Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-06-2012

Notiks starptautisks seminārs „Stratēģiska virzība starpreģionālajā sadarbībā reģionos un pašvaldībās – dažāda pieredze”


Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) šī gada 14.jūnijā rīko starptautisku semināru „Stratēģiska virzība starpreģionālajā sadarbībā reģionos un pašvaldībās – dažāda pieredze” (Gateway to the Internationalization in Regions and Municipalities).

Seminārs tiek rīkots INTERREG IVC projekta „Starpreģionālās partnerības platforma”  ietvaros, un tā mērķis ir iepazīstināt semināra apmeklētājus ar partnerreģionu labās prakses piemēriem, sadarbības modeļiem starp pašvaldībām, uzņēmējiem un inovācijas centriem, kā arī internacionalizācijas stratēģijām projekta partneru reģionos. Būs iespēja diskutēt un uzdot jautājumus ekspertiem no Latvijas un ārvalstu viesiem, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus.

Projekta „Starpreģionālās partnerības platforma” mērķis ir uzlabot reģionu inovācijas kapacitāti un aktivitāti ES programmu un iniciatīvu finansējuma piesaistē. Tai pat laikā projekta partnerreģionu iestādēm un organizācijām tiek sniegta praktiska iespēja atrast partnerus kopīgu projektu īstenošanai dažādās jomās, piemēram, atjaunojamie energoresursi, nodarbinātība un uzņēmējdarbība reģionos, zinātne un pētniecība, radošā industrija, e-pakalpojumi un e-pārvalde.

Projekta partneri pārstāv Latviju, Saksijas-Anhaltes (Vācija), Valensijas (Spānija) un  Ezsakas-Alfoldes (Ungārija) reģionus.

Projekta „Starpreģionālās partnerības platforma”  ietvaros notiek divu pilotprojektu īstenošana – viens no tiem paredz sadarbības uzlabošanu starp Eiropas Savienības programmu kontaktpunktiem un administrējošām iestādēm, bet otrs – starptautiskās sadarbības rīcības plāna izstrādi pašvaldībās. Pašlaik šajā pilotprojektā ir iesaistījušās Cēsu novada, Valmieras un Daugavpils pilsētu pašvaldības.

 

Informācija par semināru un dienas kārtība pieejama VRAA mājas lapā – www.vraa.gov.lv

 

 

Plašāka informācija:

Katrīna Duka-Gulbe

Valsts reģionālās attīstības aģentūras

Sadarbības un informācijas departaments
E-pasts Katrina.Duka-Gulbe@vraa.gov.lv
Tālr. 67079031




Atpakaļ