Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-06-2012

Pilsētas svētku laikā atklāja parka soliņu aleju Centrālajā parkā


9. jūnijā Centrālajā parkā svinīgi tika atklāta parka soliņu aleja. Tie nav vienkārši soliņi, bet katrs no tiem ir mākslas darbs. Soliņu aleju atklāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Soliņu alejas izveides ideja pieder Žannai Kulakovai. Viņa skaidroja, ka mērķis bija izveidot vēl vienu interesantu objektu pilsētā, kas piesaistīs gan pilsētnieku, gan tūristu interesi. Bija izsludināts konkurss, kuru organizēja Pilsētplānošanas un būvniecības departaments. Konkursā aicināja piedalīties visus, kuriem ir kāda ideja. Konkurss izpelnījās lielu interesi ne tikai Daugavpilī, bet visas Latvijas mērogā.

Savus soliņus uzstādīja arī vairāki Daugavpils pašvaldības uzņēmumi. Pie katra soliņa ir informācija par autoru un izgatavotāju.

Soliņu alejas atklāšana bija tikpat oriģināla kā paši soliņi. Stjuartes aicināja ceļojumā soliņu pasaulē. Pie katra soliņa notika pietura, kur soliņa autors pastāstīja par ideju un izteica novēlējumu savam mākslas darbam.

Kā uzsvēra Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Daugavpils attīstības viena no prioritātēm ir tūrisma veicināšana, tāpēc ir jācenšas pilsētvidi veidot interesantu, lai pilsētā būtu ļoti daudz tādu vietu, kur atpūsties, nofotografēties.

Tieši tāpēc, šogad pašvaldība īpaši parūpējās par Daugavpils noformējumu, lai interesanti būtu daugavpiliešiem un piesaistītu arī ciemiņu interesi.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ