Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-06-2012

Parakstīts nodomu protokols starp Daugavpili un Bobruisku


Pilsētas svētku ietvaros, 8. jūnijā tika parakstīts nodomu protokols par sadarbību starp Daugavpili un Bobruisku (Baltkrievija).

Daugavpils draugu kļūst arvien vairāk. Sadraudzības pilsētu pulkā nākusi Baltkrievijas pilsēta Bobruiska. Īpaša interese par sadarbību ar šo pilsētu ir saistībā ar vēsturisko mantojumu. Kā Daugavpilī, tā arī Bobruiskā ir vienā laikā būvēti cietokšņi.

Pirms nodomu protokola parakstīšanas notika tikšanās ar Daugavpils Domes vadību. Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pastāstīja par pilsētas dzīves aktualitātēm un par iespējām attīstīt abu pilsētu sadarbību. Interese par sadarbību ir abpusēja  Bobruiskas izpildkomitejas priekšsēdētāja 1. vietnieks Olegs Koveļs  to apliecināja un uzaicināja Daugavpils Domes vadību uz Bobruiskas 625 dzimšanas dienu un Bobruiskas cietokšņa 200 gadu jubileju. Gan Daugavpils, gan Bobruiskas cietokšņi celti vienā laikā un ar vienādu mērķi. Koveļa kungs uzskata, ka Daugavpilī ir lieli panākumi un daudz ir izdarīts cietokšņa atjaunošanā, tāpēc vēlas pārņemt mūsu pilsētas pieredzi.

Oļegs Koveļs pastāstīja, ka Daugavpils atstājusi vispozitīvākos iespaidus, īpaši iespaidi ir par pilsētas sakoptību.

Parakstot nodomu protokolu, pilsētu vadītāji izteica cerību, ka sadarbība veidosies abpusēji izdevīga visās jomās.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ