Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-06-2012

Sveiciens pilsētai svētkos


Jau daudzus gadus vasaras sākums Daugavpilī saistīts ar svētkiem „Mana pils – Daugavpils”,  un  jau no pirmdienas pilsētas mikrorajonos būs jūtama svētku noskaņa. Šogad svētki noritēs sporta un mūzikas zīmē, un kā veltījums tiem bija arī   9. – 12.kl. skolēnu radošo darbu konkurss angļu valodā „Daugavpils in the Light of Sport and Music”,  aicinot jauniešus esejās izteikt savas domas un jūtas, atklāt savas radošās spējas, sasaistot tās ar apgūtajām zināšanām. Konkursu organizēja Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde un Daugavpils pilsētas angļu valodas skolotāju metodiskā apvienība.

Konkursā piedalījās 13 skolēni no septiņām pilsētas skolām, atklājot savu redzējumu par sportu un mūziku Daugavpilī. Konkursa dalībnieki rakstīja gan par savu pieredzi, gan par tiem daugavpiliešiem, kuru devumu sportā un mūzikā uzskata par nozīmīgu.  Skolēni rakstīja par savām gaitām basketbolā, kendo, cīņas sportā un paukošanā, parkour tehnikas apgūšanā, kā arī stāstīja par draugu – autobraucēju. Mūzikas jomā skolēnu uzmanību saistīja Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele,  Daugavpils Mūzikas vidusskola, 13.vidusskolas Brass-band, simfoniskā metāla grupa „Escape from Within”, Daugavpils metālroka grupas, rokmūzikas pārstāvji – Aleksejs Zaikovskis un Genrihs Barkovskis, kā arī pasākums „Hello, Daugavpils!”  

Darbus vērtēja Daugavpils ASV infocentra vadītāja Tatjana Kolota un izglītības metodiķe angļu valodas jautājumos Ilona Ustinova. Žūrija atzīmēja visu darbu saturīgumu un interesanto skatījumu uz pilsētu un tās iedzīvotāju panākumiem sportā un mūzikā. 1.jūnijā Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē notika konkursa dalībnieku apbalvošanas pasākums. Par eseju 1.vietu žūrija piešķīra Veronikai Ivanovai  (Daugavpils 3.vidusskola), Artjomam Kuricinam (Daugavpils Krievu vidusskola – licejs), Anastasijai Volkovai (Daugavpils 15.vidusskola) un Ervīnam Pavinskim (Daugavpils 3.vidusskola). Diplomus par 2.vietu saņēma Viktorija Mikšto (Daugavpils Valsts ģimnāzija), Vita Pušķele (Daugavpils 3.vidusskola) un Veronika Gaveiko (Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzija). 3.vietas cienīgi bija Olgas Fadejevas (Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzija), Anastasijas Vertašonokas (Daugavpils 15.vidusskola) un Matīsa Uškāna (Daugavpils Valsts ģimnāzija) darbi. Atzinību ieguva Konstantīns Astašonoks (Daugavpils 10.vidusskola), Aleksandra Loseva (Daugavpils 13.vidusskola) un Linda Saulīte (Daugavpils Valsts ģimnāzija). Visi konkursa dalībnieki saņēma Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes diplomus un balvas no Jaunatnes departamenta un Daugavpils ASV info centra, bet katra dalībskola saņēma disku ar visām esejām. Disks ar esejām būs pieejams arī Jaunatnes departamentā un ASV infocentrā, kā arī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes bibliotēkā.         

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ