Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-05-2012

Ar Kultūras ministriju panākta vienošanās par Rotko mākslas centra statusu un finansējumu no valsts


30. maijā Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un Rotko centra vadītājs Aleksejs Burunovs devās uz Rīgu, kur bija plānota tikšanās Kultūras ministrijā. Ministrijā saruna bija par Rotko centra statusu un valsts atbalstu centra darbībai.

Vitālijs Azarevičs informēja, ka tikšanās bija ar Kultūras ministrijas valsts sekretāru Gunti Puķīti un Muzeju un vizuālās mākslas nodaļas vadītāju Jāni Garjanu.

Azareviča kungs izteica lielu gandarījumu, ka panākta vienošanās par centra statusu un pašvaldībai ir garantēts arī ar valsts finansējums centra darbībai. Tikšanās laikā bija apspriesti arī centra saturiskās daļas jautājumi, centra darbība un mērķi.

Kultūras ministrijas redzējums ir, ka Rotko mākslas centram jābūt pašvaldības iestādei. Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka tuvākajā laikā Domē tiks izstrādāts arī iestādes nolikums, savukārt, Kultūras ministrija slēgs deleģēšanas līgumu un daļu no centra darbības finansēs no valsts līdzekļiem. Pārējos uzturēšanas izdevumus segs no pilsētas budžeta.

V. Azarevičs: “Man ir liels gandarījums par šodienas konstruktīvo sarunu ministrijā un arī par panākto rezultātu. , jo tas ir ļoti vajadzīgs projekts, kas spodrinās ne tikai pilsētas, bet arī Latvijas valsts vārdu, jo Rotko zīmols ir nopietns zīmols pasaules līmenī.”

Tuvāko divu nedēļu laikā Daugavpils pašvaldībai ir jāsagatavo savi priekšlikumi par to, kuru daļu būtu jāfinansē no valsts. Pašvaldības ziņojums tiks iesniegts Kultūras ministrijā izvērtēšanai.

Darbi pie Rotko mākslas centra izbūves cietoksnī norit pilnā sparā. Centrs tiks atklāts 2013. gada rudenī.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ