Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-05-2012

Daugavpils muzejā pilsētas suvenīru izstāde


25. maijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta izstāde „Suvenīri par Daugavpili”. Izstādi atklāja Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

Viņa uzsvēra, ka pašvaldības  darba viena no prioritātēm ir tūrisma attīstība, bet tūrisms tie ir arī suvenīri, ko tūristi paņem līdzi par piemiņu. Līvija Jankovska pastāstīja, ka pēdējā laikā pievērsta pastiprināta vērība tieši suvenīru klāsta papildināšanai. Šobrīd ir izstrādāti vairāk nekā 80 jauniDaugavpilssuvenīri. Svarīgi, lai suvenīru klāsts pastāvīgi atjaunotos, jo cilvēki atkārtoti atbraucot uz Daugavpili vēlēsies ko jaunu redzēt arī jaunus suvenīrus.

Izstādē apskatāmi no dažādiem materiāliem veidoti, daudzveidīgu formu un daudzfunkcionāli priekšmeti arDaugavpilssimboliku – ģerboni,Daugavpilscietoksni, liliju un tml. Izstādē aplūkojamas pastkartes, pulksteņi, pildspalvas, krūzītes, tekstilijas, atslēgu piekariņi, nozīmītes, krekliņi, kalendāri, ziepes un vēl dažādas citas lietas.

Ļoti zīmīgi, ka šī izstāde ir tūrisma sezonas sākumā. Daugavpils suvenīrus varēs aplūkot  visu jūniju.  Šī izstāde tapusi sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi, SIA „Latgales suvenīri”, SIA „Gartda”, SIA „Sa-ša group’”, SIA „Moris”, SIA „Valda”, Daugavpils Māla mākslas centru u.c.

Līvija Jankovska izsaka pateicību visiem uzņēmējiem un amatniekiem, kuri atsaucās uz pašvaldības aicinājumu un iesaistījās suvenīru izgatavošanā.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ