Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-05-2012

Kultūras ministre paslavēja Daugavpils pašvaldību par atbalstu Daugavpils teātrim


Kultūras ministre Ž. Jaunzeme- Grende Daugavpili apmeklēja 18. maijā. Viena no tikšanām bija ar Daugavpils kultūras darbiniekiem Latviešu kultūras centrā. Sākot tikšanos, Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzinīgi novērtēja sadarbību ar kultūras ministriju un pateicās par atbalstu Daugavpils centieniem izveidot pilsētā Rotko mākslas centru.

Tikšanās laikā daudz tika runāts par Dziesmu svētkiem un šo svētku atbalstīšanu no valsts puses. Ministre informēja, ka jau sākts darbs pie šī jautājuma risināšanas. Ministre atzina, ka krīzes laikā kultūru uz savām rokām iznesa pašvaldības un arī dziesmu svētki paliek par mūsu lielo vērtību pateicoties pašvaldībām un kultūras entuziastiem. Ministre informēja arī par ieceri  pirmdienu pēc Dziesmu svētkiem noteikt par brīvdienu, pārceļot to uz kādu no sestdienām. Ministre uzsvēra, ka Dziesmu svētki ir Latvijas lepnums, tie ir visas tautas svētki, tāpēc ir jādod tautai tos izbaudīt pilnā mērā.

Tikšanās laikā bija apspriesta iespēja Daugavpilī izveidot simfonisko orķestri, runāja par muzeju krājumiem, par Kultūrkapitāla fonda darbību.

Kultūras ministre izteica gandarījumu par to, ka Daugavpils teātris nostājies uz kājām un var attīstīties. Viņa izteica pateicību Daugavpils Domei par atbalstu teātrim, tas ir viens no nedaudzajiem pozitīvajiem piemēriem, kas ļoti priecē.

Vizītes laikā kultūras ministre Ž. Jaunzeme- Grende apmeklēja cietoksni, Māla mākslas centru un Daugavpils teātri.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ