Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-05-2012

Domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova atklāja māla mākslai veltītu skulptūru


2012. gada 19. maijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 18.00 Māla mākslas festivāla ietvaros Daugavpils Skulptūru dārzā bija iespēja iegādāties festivāla dalībnieku darbus keramikas izstrādājumu tirdziņā, kā arī vērot un piedalīties keramikas meistarklasēs. No plkst. 16.00 līdz plkst. 18.00 nacionālo biedrību koncerta pavadījumā tika atklāta pirmā Latvijā Latgales keramikai veltītā skulptūra.

Jau vairākus gadus Daugavpili bagātina tās jaunā un jau neatņemamā sastāvdaļa – Daugavpils Māla mākslas centrs. Daugavpils Māla mākslas centrs ir atjaunotās Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja keramiķu darbnīcas, kurās darbojas Tautas lietišķās mākslas studijas „Latgale” un citi keramiķi. Viena no nozīmīgākajām Māla mākslas centra misijām ir popularizēt, saglabāt un stiprināt Latgales keramikas tradīcijas un māla mākslu. Pašlaik tas ir gan jaunais kreatīvā tūrisma objekts, gan lieliska vieta, kur darboties radošiem cilvēkiem – Daugavpils keramiķiem.

Latgales keramikai ir īpaša vieta Latvijas kultūras mantojumā. Latgale pamatoti lepojas ar savu neatkārtojamo keramiku. Šī skulptūra būs skaists atgādinājums par unikālo podniecības arodu un tūristiem aicinājums to iepazīt tuvēk.

 

Festivālu rīko biedrība „Daugavpils Māla Mākslas Centrs” sadarbībā ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju.

Festivāla atbalstītāji: SIA  „Latvijas Mobilais Telefons” unDaugavpilspilsētas dome.

Atbalsta: VAS „Latvijas dzelzceļš”, SIA „Magistr”, SIA „Print Plus”.

 

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ