Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-05-2012

Kultūras ministre Ž. Jaunzeme- Grende solīja atbalstu topošajam Rotko centram


18. maijā Daugavpilī viesojas kultūras ministre Ž. Jaunzeme-Grende. Vizīte sākās ar darba tikšanos Domē. Ar ministri tikās Domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova, Kultūras pārvaldes vadītāja E. Kleščinska, Rotko centra vadītājs A. Burunovs. Sarunā piedalījās Saeimas deputāte I. Laizāne.

Uzsākot sarunu kultūras ministre izteica milzīgu pateicību pašvaldībai, jo krīzes laikā kultūru uz savām rokām iznesa tieši pašvaldības. Ministre izteica Ž. Kulakovai pateicību arī par lielu atbalstu Daugavpils teātrim. Ž. Jaunzeme-Grende izteica  prieku, ka beidzot izdevies teātri izdabūt no parādu nastas un tas var mierīgi attīstīt savu potenciālu..

No pašvaldības puses bija demonstrēta prezentācija par Daugavpili, akcentu liekot uz kultūras jomu. Rotko centra izveides projekta vadītāja S. Teivāne prezentēja projektu no idejas 2002. gadā līdz šodienai.

Noskatoties šo prezentāciju kultūras ministre atzina, ka Daugavpilī ir daudz izdarīts, pārliecinājās, ka tas ir ļoti vajadzīgs projekts, kas spodrinās ne tikai pilsētas, bet arī valsts vārdu, jo Rotko zīmols ir nopietns zīmols pasaules līmenī. Viņa gatava atbalstīt Daugavpils centienus realizēt šo projektu un solīja, ka no ministrijas puses tiks darīts viss, lai Rotko centru atbalstītu jau 2013. gadā, kad tas tiks atvērts.

Vizītes programmā ir tikšanās ar Daugavpils kultūras iestāžu vadītājiem, Daugavpils cietokšņa apmeklējums, kur runās konkrēti par Rotko centra izveides projekta niansēm. Ministre apmeklēs arī nesen rekonstruēto Māla mākslas centru, bet noslēgsies vizīte Daugavpils teātrī, kur kultūras ministre Ž. Jaunzeme-Grende noskatīsies izrādi  „Klepernīku pogosta zvaigzne”.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ