Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-05-2012

Šovasar pilsētā parādīsies jauni apstādījumu veidi


Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova pastāstīja, ka ir pieņemts lēmums par jaunu elementu izmantošanu Daugavpils apstādījumos. Tas nozīmē, ka būs jauni pārsteigumi pilsētas zaļajā rotā.

Pirmkārt, tās būs jaunas kultūras un ornamenti. Daudz plānots izmantot dārza kannas, kas ir daudzgadīgs augs un plaši bija lietots Daugavpilī 20. gs 60-jos gados.

Otrs jauninājums būs jauni apstādījumi Malu ielas terasēs. Tiks stādīti daudzgadīgi krūmi, kas priecēs gan ziemā, gan vasarā.

Rīgas ielā tiks izmantoti uzkaramie puķu podi uz laternu stabiem, būs arī horizontālie puķu stādījumi Rīgas ielā.

Šogad sāks darbu pie autotransporta apļu apstādījumu veidošanas. Tās var būt apjomīgas konstrukcijas vai vienkārši apstādījumi. Tiek piedāvāts plašāk izmantot jaunas tehnoloģijas, piemēram, metāla konstrukcijas un funkcionālus puķu podus.

Vēl viens pārsteigums – no ziediem veidots Daugavpils ģerbonis. Svetlana Krjukova skaidroja, ka tā būs mobila, daudzkārt izmantojama metāla konstrukcija, kuru pildīs ziedu stādījumi zilā krāsā. Šo konstrukciju varēs pārvietot.

Tiek domāts arī par jaunu dekoratīvu koku stādījumiem pilsētas teritorijā.

Svetlana Krjukova uzsvēra, ka jauninājumu mērķis ne tikai daudzveidot pilsētas ainavu, jo pilsētā nopietni strādā pie tūrisma attīstības, bet arī padarīt šo darbu efektīvu un ekonomisku.

Runājot par mikrorajoniem Krjukovas kundze skaidroja, ka tie nav aizmirsti- mikrorajonos uzstādīs puķu piramīdas un arī apstādījumi tiks veidoti parkos un skvēros.

Bez tam, pilsētas mikrorajonos jau pagājušajā gadā aktīvu darbu uzsāka arī uzņēmums DzKSU. Mikrorajonos veido jaunus koku stādījumus.

Pilsētas apzaļumošanai un kopšanai šogad no budžeta atvelēti 196 tūkst. lati. Bet šī nauda nav tikai puķēm un dobēm. Par šo naudu jāpļauj  zālieni, jākopj dobes, kokus un jāveic citus darbus pilsētas teritorijā.

 

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ