Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-04-2011

Lielo pilsētu mēri Briselē rada apstiprinājumu tam, ka Latvijā nav pareiza valsts finansēšanas sistēma


4. aprīlī Latvijas lielo pilsētu vadītāji, to skaitā arī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, apmeklēja Briseli, kur tikās ar ES  komisāru pārstāvjiem un runāja par ES finanšu sadalījumu, Sociālā fonda iespējām un citiem jautājumiem.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pastāstīja, ka pēc šī brauciena viņa deva uzdevumus saviem vietniekiem ļoti rūpīgi veikt stratēģisko plānošanu, darbu pie projektiem un noteikt tās jomas un projektiem, uz kuriem pilsēta var pretendēt nākamajā plānošanas periodā, pēc 2013. gada.

Kulakovas kundze uzsvēra, ka Eiropas komisāru pārstāvji bija pārsteigti par to, ka Latvijas lielās pilsētas nav pietiekami aktīvas ES finansējuma piesaistē un apgūšanā. Par vienu no iemesliem viņi redz izkropļotu funkciju sadali starp valsti un pašvaldībām, jo liela daļa valsts funkciju pārliktas uz pašvaldību pleciem.

Lielo pilsētu mēri nonāca pie secinājuma, ka valsts finansēšanas sistēma nav pareiza. Eiropas Savienības finansējums nesamazinās, bet Latvija ne vienmēr to var izmantot pilnvērtīgi un tādā apjomā, kāds ir pieejams.

Eiropas komisāri ir atvērti dialogam pa taisno, aicināja Latvijas pašvaldības griezties pēc konsultācijām, viņi vienmēr atbildēs uz jautājumiem.

8. aprīlī Liepājā paredzēta Lielo pilsētu vadītāju tikšanās ar Latvijas premjerministru Valdi Dombrovski. Pašvaldību vadītāji ir apņēmības pilni atklātai un nopietnai sarunai ar valsts vadītāju. Uz Liepāju dosies arī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ