Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-04-2012

Luterāņu federācijas viceprezidentu pārsteidza Baznīckalns


Divu dienu vizītē Daugavpilī ieradies Pasaules luterāņu federācijas viceprezidents Tomašs Fabinī. Viņš ir arī Ungārijas bīskaps. 28. aprīlī viņu uzņēma Daugavpils Domē.

Augsto viesi Domē uzņēma Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, vietnieki Līvija Jankovska un Vjačeslavs Širjakovs.

Kopā ar federācijas viceprezidentu bija ieradies arī Daugavpils bīskaps Einārs Alpe.

Kulakovas kundze uzsvēra, ka šī vizīte ir liels notikums ne tikai luterāņiem, bet visai pilsētai, jo Daugavpilī augstu vērtē garīgās vērtības, tāpēc Daugavpils pašvaldība cieši sadarbojas ar visām tradicionālajām konfesijām. Žanna Kulakova pateicās bīskapam Alpem par atsaucību, uzsverot, ka viņš ir arī ļoti aktīvs cilvēks pilsētas sabiedriskajā dzīvē. Domes vadība iepazīstināja viesi ar pilsētu, tika demonstrēta prezentācija. Tomašs Fabinī ļoti ieinteresējās par Daugavpils Baznīckalnu, kur vienkopus stāv 4 konfesiju dievnami, tas ir unikāls gadījums. Viņš pastāstīja, ka ir no Ungārijas reģiona, kur arī daudznacionāls sastāvs kā Daugavpilī, bet Ungārijā ir nacionāli konflikti. Daugavpils pieredzi viņš vēlas tuvāk izpētīt, tikties ar cilvēkiem un citu konfesiju pārstāvjiem, lai saprastu, kur ir mierīgas līdzāspastāvēšanas noslēpums.

Svētdien Tomašs Fabinī novadīs dievkalpojumu Daugavpils luterāņu katedrālē.

Tikšanās laikā Daugavpils bīskaps Einārs Alpe pateicās pašvaldībai par ciešo sadarbību un ieinteresētību draudzes ikdienā, par pašvaldības centieniem saglabāt pilsētā pareizās vērtības.

Tomašs Fabinī nav tikai garīdznieks. Viņš 10 gadus nostrādājis par žurnālistu televīzijā, sarakstījis vairākas grāmatas. Runājot par hobijiem viņš atzinās, ka aizraujas ar sportu, īpaši ar futbolu.

Tikšanās noslēgumā Domes priekšsēdētāja Tomašam Fabinī uzdāvināja Daugavpils suvenīru monētu ar Baznīckalna attēlu un Latgales māla svečturi.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ