Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-04-2012

Daugavpilī notiek starptautisks seminārs par pašvaldību darbu


Valsts reģionālās attīstības aģentūra 26.aprīlī Daugavpils  Māla mākslas centrā rīko starptautisku semināru "Internacionalizācijas stratēģijas izstrāde pašvaldībās" Interreg IVC projekta "Starpreģionālās partnerības platforma" ietvaros.

Seminārā piedalās pārstāvji no Magdeburgas, Halberštātes un Anhaltes-Bitterfledas pašvaldībām Vācijā, Paternas pašvaldības Spānijā, Jaszsag pašvaldības Ungārijā, kā arī Cēsīm un Valmieras.

Atklājot semināru Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs izteica prieku pilsētā uzņemt ciemiņus no dažādām valstīm. Daugavpils ir ļoti viesmīlīga pilsēta, tāpēc viņš cer, ka tā atstās vislabākos iespaidus. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka projektu realizācija ir svarīga lieta, lūk, arī seminārs norisinās Māla mākslas centrā, kas izveidots pateicoties ES projektam. Azareviča kungs novēlēja semināra dalībniekiem jaunus kontaktus, idejas un jaunas investīcijas pašvaldībās.

Pateicoties Daugavpils pilsētas domei, kas arī ir viena no pilotprojekta dalībniecēm, partneriem ir iespēja iepazīties ar Daugavpils uzņēmumu un iestāžu pieredzi investīciju piesaistē. Seminārā partneri pabeigs darbu pie internacionalizācijas stratēģijas metodoloģijas izstrādes. Metodoloģiju savā darbā varēs izmantot arī citas pašvaldības.

Semināra ietvaros notiks ekskursijas pa Māla mākslas centru, cietoksni.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka




Atpakaļ