Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-03-2011

PAS “Daugavpils siltumtīkli” rekonstruēs siltumtrašu posmu Vienības laukumā


Lai uzlabotu pilsētā siltumapgādes drošību, uzlabot tās kvalitāti un samazinātu līdzekļu daudzumu, kas tiek tērēts, remontējot novecojušos cauruļvadus, pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" šogad starpapkures sezonā plāno veikt maģistrālās siltumtrases posma rekonstrukciju posmā no Saules un Ģimnāzijas ielu krustojuma līdz Parādes ielai, informē uzņēmuma valdes loceklis Māris Laudiņš.

 

Daļa siltumtrašu pilsētas centrā PAS „Daugavpils siltumtīkli" izdevies nomainīt pirms diviem ar pusi gadiem, kad Daugavpilī tika īstenots ūdensapgādes tīklu nomaiņas projekts. Savukārt maģistrālās siltumtrases posms no Saules un Ģimnāzijas ielu krustojuma līdz Parādes ielai, kas kalpo kopš 1962.gada, nav mainīts un patlaban ir sliktā tehniskajā stāvoklī. Ik gadus hidraulisko pārbaužu laikā šajā siltumtrases posmā tiek atklātas un novērstas vairākas sūces.

 

Apkures sezonas laikā, rodoties plīsumam minētajā maģistrālās siltumtrases posmā, var rasties problēmas ar siltumenerģijas piegādi pilsētas centra, Esplanādes, Dzelzceļnieku ciemata un dzīvojamo māju Balvu ielā patērētājiem, kā arī Daugavpils Olimpiskajam centram.  

 

Patlaban ir saņemts plānošanas un arhitektūras uzdevums un PAS „Daugavpils siltumtīkli" ir izsludinājusi iepirkuma procedūru par tiesībām veikt projektēšanas darbus siltumtrašu posma Vienības laukumā rekonstrukcijai. Tiklīdz būs gatavs projekts, plānots izsludināt iepirkuma procedūru par tiesībām veikt būvdarbus.

 

Rekonstruējamā siltumtrašu posma garums ir 204 metri, cauruļvadu kopējais garums - 408 metri. Siltumtrašu posma rekonstrukcijas kopējās izmaksas tiek lēstas ap 100 000 latu. Šos darbus PAS „Daugavpils siltumtīkli" plāno veikt par uzņēmuma līdzekļiem.

 

Nomainot savu laiku nokalpojušās caurules pret mūsdienīgiem iepriekšizolētiem cauruļvadiem, par siltumtrašu remontiem šajā posmā varēs aizmirst uz gadiem 20 - 30.

 

PAS „Daugavpils siltumtīkli" administrācija




Atpakaļ