Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-04-2012

Eiropas komisija skatīja jautājumu par Daugavpils lidostas attīstību


23. aprīlī Briselē Daugavpils Domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova un Attīstības departamenta vadītāja D. Krīviņa piedalījās sanāksmē Eiropas komisijas Mobilitātes un transporta ģenerāldirektorātā. Sanāksmes tēma bija Daugavpils lidostas attīstība.

 

Daugavpils ir iesniegusi projektu Latvijas, Krievijas, Igaunijas pārrobežu sadarbības programmā par Daugavpils lidostas infrastruktūras attīstību. Projektā Daugavpils partneris ir Pleskava (Krievija).  Projekta ideju vērtēja Eiropas komisija un pašvaldībai bija lielas bažas, ka šo projektu noraidīs, tāpēc Dome griezās  pēc nacionālā atbalsta nozaru ministrijās šī jautājuma risināšanā.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica gandarījumu, ka Daugavpils balss ministrijās ir sadzirdēta. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija noorganizēja sanāksmi Briselē. Sanāksmē piedalījās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas,  Satiksmes ministrijas speciālisti, Pleskavas administrācijas un lidostas pārstāvji. Žanna Kulakova uzsvēra, ka šī sanāksme bija iespēja Daugavpilij vairāk pastāstīt par projektu un pārliecināt, ka projektu vērts izvērtēt rūpīgāk. Pozitīvi ir tas, ka pēc smagām pārrunām projekta ideja netika noraidīta.

Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa pastāstīja, ka pašvaldībai uzdots sagatavot pilnu projekta apjomu, kas Eiropas komisijā jāiesniedz līdz šī gada 1. septembrim.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ