Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-04-2012

Daugavpilī notiek mutes veselības veicināšanai veltīta konference


20. aprīlī Daugavpilī, Daugavpils Universitātes telpās notiek mutes veselības un vispārējās veselības veicināšanai  veltīta konference „Zināšanas un atbildība – veselības veicināšanas pamats”. Konferenci atklāja veselības ministre Ingrīda Circene un Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

 

Ž. Kulakova savā uzrunā uzsvēra: “Uzskatu, ka tādām konferencēm jānotiek regulāri. Tās nav tikai jaunas zināšanas un svaigākā informācija, bet ļoti laba iespēja dažādu jomu speciālistiem tikties un dalīties savā pieredzē. Mūsdienās tehnoloģijas  iet uz priekšu ļoti straujiem tempiem un mums visiem ir jātiek tiem līdzi.

Īpaši nozīmīga ir bērnu mutes veselība, jo sapratne par to, ka par savu veselību jārūpējas nāk no bērnības un pareizas audzināšanas. Ne tikai mediķiem par to ir jāuzņemas atbildība, tai jābūt ģimenēs, skolās. Tikai kopā mēs varam darīt šo sarežģīto darbu.

Pedagogiem, sociālajiem darbiniekiem, daudziem citiem speciālistiem ir milzīga nozīme sabiedriskās domas veidošanā, informēšanā, motivēšanā. Bet, lai šo darbu darītu un panāktu rezultātus ir jābūt plašai un jaunai informācijai, ko dod tādas konferences.”

Daugavpils Domes priekšsēdētaja izteica pateicību Daugavpils zobārstniecības poliklīnikas vadītajam Vaclavam Jasvinam, kurš ir sava darba patriots un šīs medicīnas iestādes attīstības virzītājspēks.

 Daugavpils pašvaldība, ļoti labi saprot cik svarīga ir mutes veselība. Tieši tāpēc Daugavpils ir vienīgā pašvaldība, kas saglabājusi zobārstniecības poliklīniku Domes īpašumā. Tā pastāvīgi modernizējas, piesaista labākos speciālistus, kas ļauj Daugavpilī saglabāt pieejamus augstas kvalitātes medicīniskos pakalpojumus. Lūk, arī šo konferenci rīkot uzņēmusies Daugavpils zobārstniecības poliklīnika.

 

„Zināšanas un atbildība – veselības veicināšanas pamats” konferences programma veidota divās daļās – viena daļa paredzēta skolotājiem, pašvaldību un sociālajiem darbiniekiem, kā arī atsevišķa daļa ārstniecības personām – Daugavpils un Daugavpils novada zobārstiem, ģimenes ārstiem un citiem speciālistiem, māsām, zobu higiēnistiem un ārstu palīgiem.

.

Konferenci organizē Daugavpils Mutes veselības centrs sadarbībā ar Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centru ar mērķi sniegt informāciju un rast sadarbības veidus mutes veselības veicināšanai un vispārējās veselības veicināšanai, lai uzlabotu dzīves kvalitāti dažāda vecuma un sociālo grupu iedzīvotājiem.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre L. Korsaka




Atpakaļ