Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-04-2012

Pirmā būvniecības līguma noslēgšana projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ietvaros


Šī gada 18.aprīlī, Rīgā, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijā, starp SIA „Daugavpils ūdens” (Pasūtītājs) un Ceļu būves firmu SIA „Binders” (Uzņēmējs) tika parakstīts projektēšanas un būvdarbu līgums „Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un papla-šināšana Daugavpils pilsētas rajonā Križi (sistēma 6) un no „Vingri I” līdz „Vingri II”. Līgums tiks īstenots Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ietvaros.

 

Līguma ietvaros paredzēta Križu mikrorajona ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu apvienošana ar pilsētas centralizētām sistēmām (paredzēts izbūvēt ap 4 km ūdensvada un 8 km kanalizācijas tīklu,  IIIpacēluma staciju ar dzeramā ūdens rezervuāru , ierīkot 2 jaunas kanalizācijas sūkņu stacijas (KSS) un veikt pasākumus esošasKSS„Križi” jaudas palielināšanai), kā arī jauna maģistrālā cauruļvada  izbūve no pirmā pacēluma sūkņu stacijas „Vingri I” līdz II pacēluma sūkņu stacijai „Vingri II” (Dn 300 mm un aptuveni 5,5 km garus).

 

Šī līguma ietvaros paredzētos darbu apjomu (Uzņēmēja uzdevums gan projektu izstrādāšana, gan būvniecības darbu izpilde) nepieciešams pabeigt 24 mēnešu laikā (sākot no līguma parakstīšanas datuma). Kopēja līguma summa (arPVN) ir 3 416 009, 15 Ls

 

Projekts „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī,IIIkārta” ar kopējo vērtību 15 milj. Ls (arPVN), no kuriem 10,3 milj. Ls ir Kohēzijas fonda līdzekļi, tika realizēts Daugavpilī  2008.-2015.g.g ar mērķi veikt pilsētas ūdenssaimniecības sistēmu sakārtošanu atbilstoši LR un ES likumdošanas prasībām un palielināt pilsētas iedzīvotāju skaitu, kuriem tiks dota iespēja izmantot centralizētos ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus (tiks veikta ap 90 km ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un būvniecība Grīvā, Križos, Niderkūnos,  Jaunajos Stropos, Ruģeļos, Jaunbūvē un Jaunājā Forštadtē, kā arī 18KSSun maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas cauruļvādus izbūve un rekonstrukcija). Šo pasākumu īstenošanas rezultātā  uzlabosies dzīves kvalitāte, tiks izveidoti apstākļi teritorijas attīstībai, samazināsies ūdens zudumi un iespējamais augsnes piesārņojums un notekūdeņu infiltrācija, tiks atrisināta kanalizācijas sistēmas applūšanas problēma lietusgāžu laikā.

 

Sīkākai informācijai:

A.Semjonovs,

SIA”Daugavpils ūdens” attīstības nodaļas vadītājs

tālr.654 47815

______________________________________________________________________________

 

 projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī,IIIkārta” līdzfinansē Eiropas  Savienība.

 

FInansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir SIA „DAUGAVPILS ŪDENS”.

 

PROJEKTA ADMINISTRATĪVās, FINANŠU UN TEHNISKās VADĪBas uzraudzību NODROŠINA lr viDES AIZSARDZĪBAS UN REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS MINISTRIJA.

 

Ieguldījums Tavā nākotnē!




Atpakaļ