Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-04-2012

Dome talkos pie avotiņa Mežciemā un pie Šuņu ezera


21. aprīlī Latvijā notiks Lielā pavasara talka. Talkā aktīvi iesaistās arī daugavpilieši. Komunālās saimniecības pārvaldē uz 16. aprīli saņemti vairāk nekā 35 pieteikumi. Ekoloģe Inesa Antoševska uzsvēra, ka pārsvarā piesakās talkotāji, kuri piedalās talkās regulāri, bet ir arī jaunpienācēji, piemēram, garāžu kooperatīvi.

Šogad talka veltīta ūdeņiem. Daugavpils teritorijā ir ļoti daudz ūdenskrātuvju, kur krastos pavasarī paveras nepatīkamas ainas, tāpēc vietu, kur kopt pietiek visiem. Dodoties uz talku jāņem līdzi cimdi un labs noskaņojums. Maisi tiks dalīti, pietiktajās talku vietās būs arī konteineri.

Komunālās saimniecības pārvalde ir uzsākusi darbu pie stihisko izgāztuvju apzināšanas un likvidēšanas. Ir noslēgts līgums ar uzņēmumu SpecATU, kas šo darbu veiks.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzina, ka cīņa ar stihiskajām izgāztuvēm ir gadu no gada. Tā ir cilvēku kultūras problēma. Domes priekšsēdētāja uzskata, ka tieši talkas un cilvēku līdzdalība dažādās apkārtējās vides aizsardzības akcijās māca cilvēkiem saudzēt dabu, liek aizdomāties par savu rīcību. Domes vadība aicina iedzīvotājus nākt talkā un sakopt mūsu pilsētu.

Tālrunis Komunālās saimniecības pārvaldē 65476320.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ