Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-04-2012

Premjers apmeklēja Daugavpils industriālo zonu un atklāja jauno Axon Cable cehu


Ceturtdien, 12. aprīlī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apmeklēja  reģionālā vizītē Daugavpili. Vizītes mērķis iepazīties ar Daugavpils rūpnieciskajām teritorijām un pilsētas rūpniecību. Vizītes laikā premjers piedalījās Axon Cable jaunā plastmasas liešanas ceha atklāšanā, tikās ar Daugavpils Domes vadību.

 

Apmeklējot industriālo zonu premjers ar uzņēmējiem pārrunāja aktuālos tematus – industriālo zonu attīstību Latgalē, atbalsta programmas industriālo uzņēmumu attīstībai, starptautisko ražojošo uzņēmumu piesaisti, kā arī nekustamā īpašuma nodokļu piemērošanas jautājumus. Tikšanās laikā ar pašvaldību pārstāvjiem svarīgākās tēmas bija Daugavpils industriālo teritoriju attīstība, infrastruktūras un aprīkojuma uzlabojumi, lai veicinātu uzņēmumu  konkurētspējas paaugstināšanu, ražošanas iekārtu iegādi un tehnoloģiskā aprīkojuma modernizāciju.

Francijas investoru uzņēmuma Axon Cable jaunā ceha atklāšanā piedalījās premjerministrs Valdis Dombrovskis, Francijas vēstniece Latvijā Šantāla Puarē, Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Axon grupas prezidents Žozefs Puzo un Axon Cable izpilddirektors Alēns Genons.

 

Atklājot jauno ražotni Domes priekšsēdētāja Ž. Kulakova teica: “Jūsu uzņēmums vienmēr ir atšķīries ar radošu garu, šeit vēlos pieminēt uzņēmuma interesi par mākslu un mākslinieku atbalstīšanu, kā arī citas interesantas idejas. Jūs esat vispusīgi un tas ir tikai liels pluss. Radošs gars palīdz arī biznesā. Atklājot jūsu uzņēmuma jauno korpusu, gribu teikt, ka tas ir liels notikums ne tikai jūsu biznesā, bet arī pilsētas mērogā. Tas nav tikai jaunas darbavietas, jūs ar savu darbu Daugavpilī, ar veiksmīgajiem uzņēmuma attīstības projektiem rādāt citiem investoriem piemēru, demonstrējat to, ka Daugavpilī var sākt un veiksmīgi attīstīt biznesu. Mums tas ir ļoti svarīgi.”

Francijas uzņēmums ar šo jauno projektu Daugavpilī radījis 75 jaunas darba vietas. Premjerministrs V. Dombrovskis uzsvēra, ka tas ir liels notikums ne tikai uzņēmumam, bet arī pašvaldībai, jo tieši pašvaldības ir vistuvāk investoriem. No pašvaldībām ir atkarīgs vai investori nāk vai nē. Premjerministrs pateicās uzņēmumam Axon Cable par uzticību Latvijai un izteica gandarījumu, ka šīs jaunās darbavietas ir tieši Latgalē.

Uzņēmums ir palicis uzticīgs savām tradīcijām- atbalstīt mākslu. Arī šajā svētku reizē cehos bija mākslas izstādes, bet jaunajā cehā Daugavpils mākslinieku radītās instalācijas.

Axon Cable cehos darbojās Daugavpils mākslinieki Ivo un Mairita Folkmaņi, Līga Čible, Ilona Šauša, Ineta Auzāne, darbus izstādīja Ingūna Liepa, Ludmila Procenko, Alīna Petkūne, Natalja Marinoha, Jūlija Kuļģajeva, Zita Cirša, Ilona Linarte- Ruža.

 

 

 

Par SIA „AXON’ CABLE”:

Uzņēmums Latvijā darbojas jau divpadsmito gadu un ir viens no lielākajiem eksportētājiem Latgales reģionā. Šobrīd uzņēmumā ir nodarbināti vairāk kā 400 strādnieki.

 

Uzņēmums specializējas augsto tehnoloģiju kabeļu savienojumu un savienotājelementu ražošanā. Latvijā tiek veikta kabeļu un savienotājelementu montāža Eiropas tirgus vajadzībām, kurp tiek eksportēti vairāk kā 80% visas saražotās produkcijas. Axon klienti ir Airbus, Bosch, Alcatel, Motorola, Siemens un citi.

 

 




Atpakaļ